ροή ειδήσεων

Στην καλύτερη περίπτωση πάμε για μια τρίμηνη σεζόν από τον …Ιούλιο!



Την εκτίμηση ότι στην καλύτερη περίπτωση η τουριστική σεζόν θα έχει τρίμηνη διάρκεια, τόνισε μιλώντας στον sky η Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω Ντίνα Σβύνου.

Η κυρία Σβύνου, σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στη Νατάσα Παμπρή, επισήμανε ότι την επόμενη μέρα οι ξενοδόχοι θα πρέπει να έχουν τη στήριξη της Κυβέρνησης για να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους, γιατί από μόνοι τους θα είναι αδύνατο να σηκώσουν αυτό το βάρος, λόγω της τεράστιας απώλειας εσόδων.



Αναπόφευκτα, μειωμένο θα είναι και το εποχιακό προσωπικό των εργαζομένων που θα προσληφθεί, αφού σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επαναπροσληφθεί το 100%».



Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στο πλευρό των επιχειρηματιών και των ευπαθών ομάδων πληθυσμού, θα πρέπει να σταθεί αρωγός και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, με διάφορες εκπτώσεις ή με απαλλαγή των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, αλλά και διαθέτοντας την όποια οικονομική συνεισφορά της για την διαφημιστική καμπάνια που θα πρέπει να γίνει στοχευμένα στις αγορές τις οποίες θα δοθεί το ειδικό βάρος και θα πρέπει να προσελκύσουμε. “Βλέποντας τι γίνεται στη Βρετανία, τη Σκανδιναβία ή την Ιταλία, θα πρέπει να δούμε σε ποιές νέες αγορές πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος και να τους προσελκύσουμε”.

Στο καίριο θέμα που απασχολεί χιλιάδες ξενοδοχοϋπαλλήλους στα νησιά μας, η Αντιπρόεδρος της ΠΟΞ δήλωσε μεταξύ άλλων:

Οι συμβάσεις των εποχιακά εργαζόμενων θα ισχύσουν κανονικά, αλλά για να έρθουμε στην πραγματικότητα: με συνέργειες λειτουργούμε κι εμείς με τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία μας. Μία επιχείρηση δε θα μπορέσει να καλύψει από μόνη της 100% τους εργαζόμενους σε όλες τις θέσεις εργασίας, με τους ίδιους όρους. Αυτό που θέλουμε σαν επαγγελματίες του Τουρισμού είναι η στήριξη του Κράτους. Είναι πια η ώρα να στηριχθεί κι ο δικός μας ο κλάδος. Στα αιτήματά μας τονίζουμε την κρατική ενίσχυση στις εργοδοτικές εισφορές. Δε νομίζω ότι θα υπάρξει επιχείρηση, η οποία θα μπορέσει να κρατήσει με τις ίδιες συνθήκες τον ίδιο αριθμό προσωπικού που είχε το 2019. Θέλουμε ευέλικτες καταστάσεις“.

Η κυρία Σβύνου υπογράμμισε ότι “θα πρέπει να διαφυλάξουμε καταρχήν το μέγιστο αγαθό της υγείας κι εμεις από κει και πέρα κάνουμε κάποια σενάρια και δυστυχώς όλα αυτά έχουν πάρα πολύ μεγάλο ρίσκο, γιατί δε μπορούμε να έχουμε μία σταθερή βάση. Γιατί η εξέλιξη της πανδημίας δεν απασχολεί μόνο την Ελλάδα, αλλά και τις υπόλοιπες χώρες. Επομένως ο Τουρισμός δεν επαφίεται μόνο στα δικά μας δεδομένα. Με το καλό σενάριο, εάν ξεκινήσει η τουριστική περίοδος δειλά-δειλά τον Ιούλιο, τότε ναι, μιλάμε για μία τρίμηνη σεζόν. Το αν θα υπάρξει μία μικρή παράταση αυτό πάλι θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες. Τώρα πρέπει να διεκδικήσουμε μέτρα για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων που θα ανοίξουν, αλλά και για ένα προσοδοφόρο 2021″.

Επιπροσθέτως η Αντιπρόεδρος της ΠΟΞ τόνισε ότι “Θα ανοίξουμε με μία νέα σελίδα στο κεφάλαιο που λέγεται Τουρισμός.



Από τον τρόπο που θα καθαρίζεται το δωμάτιο, μέχρι και τον τρόπο που θα σερβίρεται το πρωινό. Απαιτούνται λοιπόν άλλα κοστολόγια, απαιτείται μία ειδική επιμόρφωση και γενικότερα μια διαφορετική αντίληψη από αυτή που λειτουργούσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Όταν έρθει η ώρα θα πρέπει να πάμε χέρι-χέρι, τουρ οπερέϊτορ, επιχειρηματίες, ξενοδόχοι μαζί με τους εργαζόμενους, προκειμένου όλοι μαζί να παλέψουμε για την επόμενη μέρα με τον καλύτερο τρόπο, δεν περιμένουμε τα αποτελέσματα του 2019 σε καμία περίπτωση”.

Τέλος, η κυρία Σβύνου προανήγγειλε ότι την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιασθούν και τα αποτελέσματα της έρευνας του ΙΤΕΠ, απευθύνοντας έκκληση και στους συναδέλφους της Ροδίτες ξενοδόχους (που έχουν πολύ μικρή συμμετοχή σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα), να λάβουν μέρος σε αυτή την έρευνα “γιατί βγαίνουν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα από τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, με τα οποία μπορούμε να διαπραγματευθούμε στο υπουργείο, μέσω του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, την επόμενη μέρα”.

skyrodos

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *