ροή ειδήσεων

Παπαχελάς για κορονοϊό: "Είναι πάρα πολύ ύπουλος. Τον είχα υποτιμήσει"



"Μείνετε σπίτι. Πάρτε το σοβαρά. Δεν αφορά μόνο τους ευάλωτους ή με προβλήματα υγείας. Αφορά όλους μας", η αφήγηση του Α. Παπαχελά για τη μάχη του με τον κορονοϊό, συγκλονίζει.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος και διευθυντής της "Καθημερινής" Αλέξης Παπαχελάς μοιράστηκε την εμπειρία του από τη μάχη που έδωσε με τον κορονοϊό.

"Αυτό που θέλω να πω σε όλους είναι: Προσέξτε. Μείνετε σπίτι. Πάρτε το σοβαρά. Δεν αφορά μόνο τους ευάλωτους ή με προβλήματα υγείας. Αφορά όλους μας. Όλοι είμαστε ανοιχτοί σε αυτήν την απειλή", δηλώνει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.


Όπως σημείωσε ο κ. Παπαχελάς ήταν μια πολύ επίπονη εμπειρία.

"Βιώνουμε κάτι που είναι μεγαλύτερο από όλους μας. Είναι ένας πάρα πολύ ύπουλος ιός. Εγώ τον υποτίμησα", ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ εξήγησε πως παρόλο που είχε συμπτώματα δεν το αντιμετώπισε στην αρχή με τη σοβαρότητα που αρμόζει καθώς θύμιζε μια βαριά γρίπη.

"Είναι κάτι πάρα πολύ σοβαρό κάτι πάρα πολύ βαρύ. Εγώ θέματα υγείας δεν είχα. Μόνο κάποια παραπάνω κιλά. Ξαφνικά βρέθηκα να γίνομαι 59 στην εντατική", τόνισε.

Στη συνέχεια, είπε πως μέσα από αυτή την εμπειρία του στο νοσοκομείο διαπίστωσε πόσα λίγα γνωρίζουμε για τον ιο."Όσο πιο γερή κράση έχεις τόσο πιο επίμονος γίνεται ο ιός και σου επιτίθεται", είπε.

Αυτό που θέλησε να τονίσει, επίσης, είναι πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ψυχολογία και η επικοινωνία με οικεία πρόσωπα: "Για μένα ήταν σημαντικό, από κάπου έπρεπε να κρατηθώ. Αυτό που κρατάω από αυτή την εμπειρία είναι οι άνθρωποι που στάθηκαν σε μένα, οι ήρωες πίσω από τις μάσκες".

Τέλος, ευχαρίστησε όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τη βοήθεια και τη στήριξε που του παρείχε.

Οι άνθρωποι που εργάζονται στον τομέα της υγείας χρειάζονται στήριξη από όλους εμάς και την πολιτεία, να αποκτήσουν τον εξοπλισμό που χρειάζονται γιατί η μάχη θα συνεχιστεί, υποστήριξε ο κ. Παπαχελάς.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση του θέματος όταν πρωτοεμφανίστηκε στην Κίνα είπε ότι αργήσαμε όλοι να καταλάβουμε τι συμβαίνει. "Όταν πρωτοεκδηλώθηκε στην Κίνα δεν το είχα πάρει σοβαρά σαν θέμα.Εκεί που άρχισα να τρομάζω ήταν με την Ιταλία", ανέφερε.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *