ροή ειδήσεων

Ρόδος: Άρχισαν τα επεισόδια στα νεκροταφεία λόγω των περιορισμών



Επεισόδια, λιποθυμίες, κλάματα και φωνές ήταν μερικές από τις αντιδράσεις κατοίκων της Ρόδου, οι οποίοι ήθελαν να επισκεφτούν το νεκροταφείο όπου και βρίσκονται οι τάφοι των δικών τους ανθρώπων.


Την αγανάκτησή του για την μη συμμόρφωση των συμπολιτών μας με τις οδηγίες της δημοτικής αρχής Ρόδου σχετικά με την λειτουργία του Κοιμητηρίου του Ταξιάρχη, εξέφρασε με δηλώσεις του προς την "δημοκρατική" ο εντεταλμένος σε θέματα κοιμητηρίων Ρόδου, κ. Θανάσης Στάμος με αφορμή, τα επεισόδια που σημειώθηκαν πρόσφατα.

"Ενώ εκδώσαμε μια ευεργετική απόφαση για την είσοδο και τις επισκέψεις του κοινού στο Κοιμητήριο Ρόδου, η κατάσταση τείνει να…. εκτροχιαστεί. Την Πέμπτη το πρωί, ενώ ο φύλακας προσπάθησε να εμποδίσει την είσοδο ενός συμπολίτη μας με το δίκυκλο μέσα στο χώρο του Κοιμητηρίου, εκείνος τον γρονθοκόπησε, λέγοντας με ποιο δικαίωμα του απαγορεύει την είσοδο!


Το κοιμητήριο πρέπει να μείνει κλειστό

Προβεβλημένοι σύνδεσμοι

Βέβαια, κλήθηκε η αστυνομία αλλά όπως μας είπαν αρμοδίως, εμείς φέρουμε την ευθύνη να μην επιτρέπουμε σε κανέναν την είσοδο –αφού το Κοιμητήριο πρέπει να παραμένει κλειστό. Βρισκόμαστε δηλαδή, προ αδιεξόδου.

Αφενός, καταλαβαίνουμε την αγωνία του κόσμου να επισκεφτούν τα μνήματα των προσφιλών τους προσώπων αλλά, θα βρεθούμε τελικά εκτεθειμένοι. Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε, αναφέρει επακριβώς ότι οι ναοί παραμένουν κλειστοί, δεν τελούνται ακολουθίες κ.λπ.

Δεν αναφέρει τίποτε για τα κοιμητήρια πέραν της τέλεσης κηδειών αλλά με περιορισμένο αριθμό ατόμων. Συνεπώς, ανοίγουμε το Κοιμητήριο με απόφαση της δημοτικής αρχής Ρόδου και αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Κι εδώ θέλω να σημειώσω πως στους λόγους που μπορεί να επικαλεσθεί κάποιος για να μετακινηθεί, δεν περιλαμβάνεται η επίσκεψη στα κοιμητήρια", τόνισε ο κ. Στάμος.

Εντούτοις, σημειώθηκαν επεισόδια και αντιδράσεις με λιποθυμίες, κλάματα και φωνές από συμπολίτες και συμπολίτισσές μας, που ήθελαν να επισκεφτούν τους τάφους των δικών τους ανθρώπων (ειδικά αυτή την περίοδο που πλησιάζουμε την Μεγάλη Εβδομάδα) να μνημονεύσουν κ.λπ.

Οδηγίες για την επισκεψιμότητα του κοινού

"Αλλοι περνάνε πάνω από τους τοίχους του Κοιμητηρίου, άλλοι κλαίνε και λιποθυμούν και άλλοι επιτίθενται με γροθιές στον φύλακα. Υποτίθεται ότι είμαστε ένας λαός πολιτισμένος που σέβεται τους νόμους και προσπαθούμε να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τους άλλους, από την πανδημία του κορωνοϊού.

Εμείς ως δημοτική αρχή, έχουμε δώσει κάποιες οδηγίες με ώρες επισκεψιμότητας του κοινού.
Επιπλέον, ο ιερέας του Κοιμητηρίου έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα κάνει κανένα μνημόσυνο ή τρισάγιο κ.λπ. Λυπούμαι που οι συμπολίτες μας δεν θέλουν να συνεργαστούν και κάποιοι, προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα.

Συνιστούμε σε όλους λίγη υπομονή, σύνεση και ψυχραιμία. Οι ακολουθίες για ταφές θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών όπως ορίζει η σχετική απόφαση της κυβερνήσεως. Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να συνετιστούν και να δείξουν λίγη κατανόηση. Όλοι έχουμε ευαισθησίες, περνάμε μια κρίσιμη κατάσταση και οφείλουμε να είμαστε ψύχραιμοι" κατέληξε ο κ. Στάμος.

Πηγή: thetoc.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *