ροή ειδήσεων

Πανελλήνιες εξετάσεις: Ύλη μέχρι τον Μάρτιο εξετάζει το υπουργείο Παιδείας



Σε προσαρμογή της ύλης των φετινών πανελλήνιων εξετάσεων προχωρά το υπουργείο Παιδείας εν μέσω των κλειστών σχολείων λόγω κορωνοϊού.


Το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται προς την επιλογή οι υποψήφιοι -όταν εξεταστούν- να διαγωνιστούν στην ύλη που έχει διδαχθεί έως τα μέσα Μαρτίου, καθώς τότε ήταν που ελήφθη εξάλλου η απόφαση για να κλείσουν τα σχολεία προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ύλη θα διαμορφωθεί μετά από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής καθώς το υπουργείο Παιδείας μέσω της τακτικής ενημέρωσης των σχολείων έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει το εύρος της ύλης που έχει διδαχθεί σε κάθε σχολείο ανά μάθημα.

Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, προανήγγειλε την Τρίτη μείωση της εξεταστέας ύλης για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, επισημαίνοντας ότι θα υπάρξουν σύντομα ανακοινώσεις.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυρία Κεραμέως εξήγησε ότι «προτεραιότητα έχουν τα παιδιά της τρίτης Λυκείου» και πρόσθεσε ότι το υπουργείο σχεδιάζει δύο βήματα:


«Πρώτον, τη μείωση της ύλης, για να μην αγχώνονται οι μαθητές και να εστιάσουν στη μελέτη τους. Θα υπάρξει ανακοίνωση το προσεχές διάστημα. Και δεύτερον την επέκταση του σχολικού έτους. Συνολικά θα έχει χαθεί διδακτικός χρόνος 4,5 εβδομάδων από τα σχολεία, αλλά είναι εφικτό να καλυφθεί».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *