ροή ειδήσεων

Κορωνοϊός - Τσιόδρας: Τι θα γίνει με τους ασθενείς που αποκτούν ανοσία στον Covid 19



«Η παγκόσμια ιατρική κοινότητα εξετάζει μια στρατηγική, κατά την οποία, όσοι ασθένησαν από τον κορωνοϊό και έχουν αποκτήσει ανοσία σε αυτόν, θα αποκτούν ένα «διαβατήριο αντισωμάτων», ώστε να μπορούν να επιστρέψουν άφοβα στις εργασίες τους». Αυτό δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, απαντώντας σε ερώτηση για τα «κύματα» της εξάπλωσης του ιού στη χώρα μας.


Μιλώντας κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτών για την εξάπλωση του κορωνοϊού, ο καθηγητής Τσιόδρας είπε: «Όντως, αυτό εξετάζεται όλο και περισσότερο, στα σενάρια, στα οποία υποχωρεί η βραδεία εξάπλωση συνεχίζεται και μετά σταματάει και επανέρχεται στο μέλλον ο κορωνοϊός, ένα δεύτερο κύμα ή τρίτο κύμα μέχρι ο πληθυσμός να αποκτήσει ανοσία και να αποκτήσουμε ένα εμβόλιο».


«Όντως οι άνθρωποι οι οποίοι θα έχουν υψηλά αντισώματα, προστατευτικά όπως τα ονομάζουμε στην Κλινική Ιατρική, θα είναι για αυτούς ένα “διαβατήριο” να μπορούν να δουλέψουν στην πρώτη γραμμή, να μην φοβούνται να αναλάβουν ευθύνες πιο πολλές εκεί στην πρώτη γραμμή του πολέμου και μιλάω για τη δική μου πλευρά, τα νοσοκομεία, τα επείγοντα περιστατικά, εκεί που βλέπει κανείς τους ασθενείς που έρχονται με υποψία της νόσου», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ.

Και συνέχισε: «Θα δούμε σιγά – σιγά τέτοιες στρατηγικές να υλοποιούνται, γιατί απ’ ό,τι φαίνεται ο ιός καταλείπει ανοσία, η οποία θα διαρκεί για κάποιο σημαντικό χρονικό διάστημα – μερικοί μιλούν για δύο και τρία χρόνια. Άρα ναι, μια τέτοια στρατηγική εξετάζεται αυτή τη στιγμή σε παγκόσμιο επίπεδο, θα είναι χρήσιμη, αλλά θα εξαρτηθεί από την αξιοπιστία αυτών των τεστ, τα οποία δοκιμάζονται αυτή τη στιγμή παντού για την αξιοπιστία τους και θα δείχνουν στον ασθενή ότι δεν κινδυνεύει πλέον από τη νόσο και έχει απαλλαγεί πλέον από αυτή».


Κατά τα λοιπά, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα έχουν φτάσει τους 50, ενώ τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται σε 1.415.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *