ροή ειδήσεων

Κορωνοϊός: Τα Voucher αντικαθιστούν τις αποζημιώσεις σε όλη την Ευρώπη



Οι ταξιδιωτικές εταιρίες από την Ευρώπη είναι αναγκασμένες να παρέχουν αποζημιώσεις προς τους πελάτες, ενώ ταυτόχρονα βλέπουν τις κρατήσεις να ακυρώνονται, με αποτέλεσμα να έχουν σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας.

Στόχος των ταξιδιωτικών γραφείων και των tour operators είναι αντικατασταθούν οι χρηματικές αποζημιώσεις με voucher. Στη Γερμανία, την Ιταλία, την Γαλλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Δανία, το μέτρο αυτό έχει ήδη εφαρμοστεί απαλλάσσοντας τους tour operators και τα ταξιδιωτικά γραφεία από την καταβολή αποζημιώσεων εντός 14 ημερών, όπως όριζε μέχρι πρότινος ο νόμος.

Μένει να αποφασιστεί τι θα ισχύσει στην Αγγλία, όπου η ABTA πιέζει για την εφαρμογή του κουπονιού επίσης.

Δικηγόροι επισημαίνουν, ότι οι πελάτες δε θα μπορέσουν να λάβουν τα χρήματά τους πίσω ακόμα και αν τους προστατεύει ο νόμος, καθώς τα δικαστήρια σε όλα ευρωπαϊκά κράτη, υπολειτουργούν λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Εξειδικευμένοι δικηγόροι πάνω σε ζητήματα του κλάδου από τη Βρετανία τονίζουν την ανάγκη να βρεθεί μια μέση λύση για την αποζημίωση των πελατών ζητώντας ωστόσο την κατανόησή τους σε αυτή την περίοδο κρίσης και ειδικά για τα ταξίδια και τον Τουρισμό, όπου οι οικονομικές επιπτώσεις είναι τεράστιες.

Εν ολίγοις, δεν προέχει τόσο ο νόμος, ο οποίος σε αρκετά κράτη έχει ήδη αλλάξει προκειμένου να ανταποκριθεί στις έκτακτες περιστάσεις και να αποσοβηθεί η πιθανή κατάρρευση ενός από τους σημαντικότερους τομείς της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά η επιβίωση των επιχειρήσεων του κλάδου, ώστε να μπορούν να καταβληθούν οι αποζημιώσεις και να έχουν τα vouchers αντίκρυσμα.

money-tourism.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *