ροή ειδήσεων

Κορονοϊός: 10 νέα κρούσματα και 1 θάνατος στην Ελλάδα



Αύξηση κρουσμάτων του κορονοϊού κατά 10 στην Ελλάδα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, το απόγευμα της Τρίτης. Συνολικά έχουν καταγραφεί στη χώρα μας 2892 κρούσματα και 173 θάνατοι.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης 10 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 2892. Τα 8 από τα νέα κρούσματα είναι συνδεόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε ένας νέος θάνατος, ενώ συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους 173 άνθρωποι.


Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 18 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. Οι 4 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 83,3% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 101 συμπολίτες μας έχουν εξέλθει των ΜΕΘ.

Από το σύνολο των κρουσμάτων το 55% αφορά άνδρες, ενώ τα 628 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1647 (57%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Από τους 173 θανάτους συνολικά στη χώρα, οι 52 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94,8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 160.991 κλινικά δείγματα.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στη σημαντική επιτυχία της χώρας ώστε να καταφέρει με την επιβολή του απαγορευτικού να μειώσει τη συνολική διασπορά του ιού με το R0 να είναι στο 0,33. Μάλιστα ανέφερε ότι με βάση τα μαθηματικά μοντέλα τα οποία εφαρμόζει η ομάδα της καθηγήτριας του ΕΚΠΑ κας Βάνα Συψα, τελικά ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων ήταν πολύ χαμηλότερος του 1% του Ελληνικού πληθυσμού. Το γεγονός αυτό προκύπτει και από τα πραγματικά δεδομένα από τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από δυο αρχικές μελέτες αντισωμάτων.

Η πρώτη μελέτη αναφέρει ότι σε ελέγχους αντισωμάτων σε 3.400 αιμοδότες, το 0,7% δηλαδή τα 24 ήταν θετικά. Τα στοιχεία θα είναι ακόμη πιο πλήρη με το έλεγχο άλλων 6 χιλιάδων αιμοδοτών ώστε να πλησιάσουμε τους 10.000 ελέγχους.

Επίσης σε άλλη μελέτη από εναπομείναντες ορούς αίματος, από 2.569 εξετασθέντα δείγμα βρέθηκαν 9 θετικά ήτοι 0,35%. Από τα στοιχεία αυτά και σε συνδυασμό ότι είχαμε μέχρι τώρα 173 θανάτους, καταφέραμε να έχουμε τους λιγότερες δυνατές απώλειες. Ειδικότερα με το καλύτερο δυνατό σενάριο για 0,55% θνητότητα του ιού και με μείωση της διασποράς κατά 10% χωρίς τη λήψη μέτρων, ο αριθμός των νεκρών θα έφτανε τους 13.685 ενώ με μία μείωση της διασποράς μόνο 20% οι θάνατοι θα έφταναν στους 7.015.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *