ροή ειδήσεων

Ο Bill Gates χρησιμοποιεί τη πανδημία του κορωνοϊού για να προωθήσει ριζικές αλλαγές στον τρόπο εκπαίδευσης των παιδιών



Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo, παραδέχτηκε ότι ο Μπιλ Γκέιτς και η δική του διακυβέρνηση χρησιμοποιούν την κρίση του κορωνοϊού για να κάνουν ριζικές αλλαγές στη «ξεπερασμένη» παραδοσιακή εκπαίδευση.


Φυσικά η Ελλάδα, σύμφωνα και με τη πρόσφατη ψήφιση της τροπολογίας για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση στη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, φαίνεται να ακολουθεί κατά γράμμα αυτές τις επιδιώξεις στις οποίες αναφέρεται στο παρακάτω άρθρο ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης...! Δυστυχώς η Νέα Εποχή είναι εδώ!


Πηγή: Newspunch.com
Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση


«Είναι δύσκολο να αλλάξεις το status quo », είπε ο Cuomo . « Αλλά υπάρχουν στιγμές στην ιστορία όπου οι άνθρωποι λένε,« Εντάξει, είμαι έτοιμος. Είμαι έτοιμος για αλλαγή. Το καταλαβαίνω». Νομίζω ότι αυτή είναι μια από αυτές τις στιγμές».


Το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς συνεργάστηκε με την πολιτεία της Νέας Υόρκης για να σχεδιάσει ένα προσχέδιο για την εκπαίδευση στο μετα-πανδημικό μέλλον, επιβεβαίωσε ο Cuomo, ο οποίος αναρωτιόταν ανοιχτά γιατί εξακολουθεί να υπάρχει το « παλιό μοντέλο ».


Η απομακρυσμένη – εξ’ αποστάσεως μάθηση και η απόλυτη εξάρτηση από την τεχνολογία θα μπορούσαν να γίνουν ένα μόνιμο κομμάτι της ζωής των μαθητών, ακόμη και μετά τη λήξη της πανδημίας, εάν ξεκινήσουν οι ριζικές αλλαγές που προωθούνται από τον Μπιλ Γκέιτς.


Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπιλ Γκέιτς βγήκε έξω από τα όρια δράσης του και άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά της Αμερικής εκπαιδεύονται στο σχολείο. Ήταν επίσης ο κύριος υποστηρικτής του Common Core, το αμφιλεγόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ξεκίνησε από την κυβέρνηση Ομπάμα.


Το Ίδρυμα Γκέιτς ξόδεψε περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια και επηρέασε ένα εντυπωσιακό ποσό 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε αμερικάνικους φορολογούμενους πόρους για να καταστήσει το Common Core ως το υποχρεωτικό πρόγραμμα σπουδών σε ολόκληρη τη χώρα.


Οκτώ χρόνια αργότερα, το 2018, και μετά από ένα τεράστιο κύμα αποδοκιμασίας από γονείς και δασκάλους, ο Μπιλ Γκέιτς τελικά παραδέχτηκε ότι το δημιούργημα του και ο Μπαράκ Ομπάμα, ήταν μια αποτυχία.


« Με βάση όλα όσα έχουμε μάθει τα τελευταία 17 χρόνια, εξελίσουμε την εκπαιδευτική μας στρατηγική », έγραψε ο Γκέιτς στο blog του ως πρόλογο σε μια ομιλία που έδωσε στο Κλίβελαντ. Αυτή η δήλωση ακολούθησε παραδεχόμενος ότι η εκπαίδευση των ΗΠΑ ουσιαστικά δεν έχει βελτιωθεί στα χρόνια, αφού αυτός και το ίδρυμά του - σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση Ομπάμα - άρχισαν να κατευθύνουν τρισεκατομμύρια δολάρια σε προγράμματα που τώρα παραδέχεται ότι απέτυχαν στην εφαρμογή τους στα παιδιά μας.


Τα κακά νέα είναι ότι ο Γκέιτς μιλάει για μια νέα ιδέα για τα σχολικά προγράμματα, ένα Common Core 2.0, αν θέλετε.


Είναι αυτό το μέρος του σχεδίου του για την εκπαίδευση νέων Νεοϋορκέζων; Φυσικά, γνωρίζοντας τον Μπιλ Γκέιτς, οι ανελέητες φιλοδοξίες του δεν θα ξεκινήσουν και θα τελειώσουν με μια μόνο κατάσταση. Θα είναι η Νέα Υόρκη πρώτη και η υπόλοιπη χώρα στη συνέχεια.


Μετά την καταστροφική αποτυχία του Common Core, είναι δύσκολο να αποδεχτούμε ότι θα πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στον Bill Gates να έχει λόγο στον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά μας εκπαιδεύονται στο μέλλον.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *