ροή ειδήσεων

Δήμος Ρόδου: Ολοκληρώνεται το μεγαλύτερο έργο ενεργειακής αναβάθμισης στην Ελλάδα (έγγραφα+φωτο)



Στην τελική ευθεία μπαίνει το μεγαλύτερο σε έκταση έργο ενεργειακής αναβάθμισης στη χώρα, με το οποίο ο δήμος Ρόδου αναμένεται να έχει οικονομικό όφελος 11, 5 εκατ. ευρώ και , ταυτόχρονα, να ενταχθεί στην λίστα των smart cities. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το έγγραφο της Επιτροπής Παραλαβής και Παρακολούθησης Έργου (ΕΠΠΕ) που δημοσιεύει η aftodioikisi.gr, «η Ένωση Εταιρειών προχώρησε από 1.9.2019 μέχρι την αναστολή των εργασιών λόγω covid 19 στην υλοποίησή του σε ποσοστό 90% περίπου».


Παράλληλα η Επιτροπή θεωρεί ότι η κοινοπραξία που υλοποιεί το έργο: «α) έχει θεραπεύσει και έχει συμμορφωθεί προς τις ενέργειες που όριζαν οι με αριθμό 31, 94, 170, 173, 181, 182/2020 αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και β) ότι το έργο είναι λειτουργικό».

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΠΕ:






Τα οφέλη για τον δήμο Ρόδου

Σύμφωνα με τη σύμβαση ενεργειακής απόδοσης μεταξύ του δήμου Ρόδου και της κοινοπραξίας “ΟΤΕ Α.Ε., – GLOBILED Μ ΕΠΕ, -ΣΤΗΡΙΞΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.”, της μεγαλύτερης σε μέγεθος που έχει υπογραφεί τόσο σε επίπεδο χώρας όσο και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης: Το έργο αφορά την «Ενεργειακή Αναβάθμιση-Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων και Εφαρμογές Smart Cities, με εξοικονόμηση ενέργειας» και υλοποιείται με 100% ιδιωτικά κεφάλαια, ώστε ο δήμος Ρόδου να μην δαπανήσει ούτε ένα ευρώ για τα επόμενα 12 έτη, ούτε για την εγκατάσταση αλλά ούτε και για την συντήρηση του δικτύου.


Αποτέλεσμα, τα οφέλη για τον Δήμο της Ρόδου να είναι πολλαπλά και στρατηγικής σημασίας για το νησί:
Εγκατάσταση 30.400 έξυπνων οδοφωτιστικών (νέων Λαμπτήρων/ Φωτιστικών / Προβολέων σύγχρονης τεχνολογίας) τύπου LED, στο σύνολο της γεωγραφικής έκτασης του Δήμου.
Επίτευξη εγγυημένης εξοικονόμησης ενέργειας 76,11%
Προβλεπόμενο οικονομικό όφελος για τον δήμο που φτάνει τα 11,5 εκατ. ευρώ.
Εγκατάσταση της έξυπνης πλατφόρμας τηλεδιαχείρισης-τηλεελέγχου η οποία θα δώσει την δυνατότητα στον δήμο να μπορεί να ελέγχει το δίκτυο φωτισμού επί 24ωρου βάσης σε πραγματικό χρόνο αλλά και την αποκατάσταση κάθε βλάβης με ανώτατο χρονικό όριο αντιμετώπισής της, τις 72 ώρες.
Σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας (εκπομπές ρύπων CO2).
Ενεργειακή, οικονομική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του νησιού, προσδίδοντας ένα αίσθημα ασφάλειας και μείωσης των ατυχημάτων στους δημότες.
Δυνατότητα αξιοποίησης όλων των τεχνολογικών δυνατοτήτων προς όφελος των πολιτών, με την αξιοποίηση του Συστήματος Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού και ελέγχου ενέργειας, για την εγκατάσταση απαραίτητων υλικών και λογισμικού, με στόχο τη λειτουργία εφαρμογών Smart Cities (πολλαπλές υπηρεσίες μέσω πλατφόρμας διαχείρισης).


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *