ροή ειδήσεων

Απάτη ύψους άνω του ενός εκατομμυρίου σε ελληνικό πανεπιστήμιο



Η έρευνα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης, γνωστή ως OLAF, έφερε το «φως» μία απάτη άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν ατασθαλίες σε ελληνικό πανεπιστήμιο από Έλληνα επιστήμονα που κατάφερε να αποσπάσει τα εν λόγω ευρωπαϊκά κονδύλια, μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Η περίπλοκη υπόθεση απάτης αφορά Έλληνα επιστήμονα και δίκτυο διεθνών ερευνητών και επιχορήγηση περίπου 1,1 εκατ. ευρώ από τον Εκτελεστικό Οργανισμό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERCEA) σε ελληνικό πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, που επικαλείται τον OLAF, τα χρήματα προορίζονταν για τη χρηματοδότηση ενός ερευνητικού έργου που διευθύνεται από έναν πολλά υποσχόμενο νεαρό επιστήμονα, του οποίου ο πατέρας εργαζόταν στο εν λόγω πανεπιστήμιο. Το έργο υποτίθεται ότι περιλάμβανε ένα δίκτυο περισσότερων από 40 ερευνητών από όλο τον κόσμο υπό την ηγεσία του Έλληνα επιστήμονα.

Η έρευνα ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του περασμένου έτους με συστάσεις προς τον ERCEA για ανάκτηση περίπου 190.000 ευρώ (το μερίδιο της επιχορήγησης 1,1 εκατ. ευρώ που φέρεται να καταβλήθηκε στους διεθνείς ερευνητές), καθώς και στις εθνικές αρχές για την κίνηση δικαστικών διαδικασιών κατά των εμπλεκομένων.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *