ροή ειδήσεων

H Τουρκία κλιμακώνει την ένταση - Έτοιμες οι Ένοπλες Δυνάμεις για κάθε ενδεχόμενο



Το μήνυμα του καταδρομέα Αρχηγού ΓΕΕΘΑ προς την Άγκυρα αλλά και τους συμμάχους.


Την ώρα που η Τουρκία συντηρεί την ένταση με εμπρηστικές δηλώσεις ενώ φτάνει στο σημείο να «ζητάει» και τα ρέστα κάνοντας λόγο ακόμα και για παρενοχλήσεις από την Ελλάδα στο Αιγαίο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος σε ιδιαίτερα αυστηρούς τόνους ξεκαθαρίζει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πανέτοιμες για κάθε ενδεχόμενο.

Όχι μόνο για να αντιμετωπίσουν νέο κύμα μεταναστευτικών ροών αλλά ακόμα και επεισόδιο μικρής ή μεγαλύτερης έκτασης με εμπλοκή στρατιωτικών μέσων, όπως ανέφερε χαρακτηριατικά.

Μόνο τυχαίο δεν ήταν το μήνυμα του «πρασινοσκούφη» Αρχηγού στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Προηγήθηκαν τα γεγονότα του Έβρου με τους γείτονες να δοκιμάζουν για μία ακόμη φορά τα αντανακλαστικά των Ελληνικών Δυνάμεων σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την κατασκευή του φράχτη στο προγεφύρωμα των Φερών.



Ακολούθησε η απειλή Τσαβούσογλου για νέο κύμα μεταναστών αλλά και η πρωτοφανής δήλωση Ακάρ ότι η Ελλάδα παρενοχλεί την Τουρκία στο Αιγαίο.

Η ανελέητη πίεση και το επιθετικό πνεύμα των ελληνικών «γερακιών» στον αέρα που φέρνουν τους Τούρκους χειριστές σε δεινή θέση έχουν ενοχλήσει αλλά και εκνευρίσει τους γείτονες που βλέπουν ότι οι προκλήσεις αντιμετωπίζονται στην πράξη και οι απειλές μένουν στα λόγια χωρίς αντίκρισμα. Η αποφασιστική αντίδραση των Ελλήνων πιλότων και η ανάλογα δυναμική στάση των ελληνικών πληρωμάτων στη θάλασσα του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος μεταφράζεται από την Άγκυρα σε παρενοχλήσεις.

Ταυτόχρονα εδώ και πολλές εβδομάδες και παρά την πανδημία της Covid-19 τόσο η Πολεμική Αεροπορία όσο και το Πολεμικό Ναυτικό παρέμειναν ανεπηρέαστα με έντονη μάλιστα καθημερινή παρουσία στον αέρα και στο Αρχιπέλαγος. Την ίδια ώρα σε μεγάλο ποσοστό τα τουρκικά μέσα παρέμειναν καθηλωμένα σε αεροδρόμια και ναυστάθμους.

Το σύνθημα ετοιμότητας αλλά και αποφασιστικότητας για «νικηφόρο αποτέλεσμα» σε ενδεχόμενη αντιπαράθεση το οποίο εξέπεμψε εμφατικά ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ δεν είχε όμως ως αποδέκτη μόνο τους προκλητικούς γείτονες.

Ο καταδρομέας Στρατηγός σε κάθε ευκαιρία έχει καταστήσει σαφές σε φίλους και συμμάχους ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν θέσει ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές και όλα έχουν όρια ειδικά όταν η Άγκυρα κλιμακώνει συνεχώς τις προκλήσεις της θέτοντας ακόμα και σε κίνδυνο ζωές στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και κυρίως της Πολεμικής Αεροπορίας.

Παρά το γεγονός ότι όσο πλησιάζει το καλοκαίρι οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες μεγάλης κλίμακας συνεχώς μειώνονται οι εντολές είναι και οι τρεις κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων να παραμένουν σε πλήρη εγρήγορση και με αυξημένα αντανακλαστικά. Το περιστατικό του Έβρου έδειξε άλλωστε ότι οι γείτονες αναζητούν με το παραμικρό αφορμές προκειμένου να προκαλέσουν ένταση ή ακόμα και επεισόδιο αν τους δοθεί η ευκαιρία.

Σε αυτή την κατεύθυνση ελήφθη η απόφαση για ενίσχυση του Έβρου με 400 αστυνομικούς ενώ στη συνοριογραμμή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις του Στρατού Ξηράς και παρακολουθούν κάθε κίνηση στην απέναντι πλευρά. Η κατασκευή του φράχτη και τα υπόλοιπα έργα θωράκισης θα προχωρήσουν άμεσα ενώ τόσο οι περιπολίες όσο και η εναέρια επιτήρηση συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Η Αθήνα παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή και τις εξελίξεις στη Λιβύη οι οποίες συνδέονται με τις απειλές της Άγκυρας για έρευνες στην περιοχή που ορίζει το παράνομο Τουρκολιβυκό μνημόνιο νότια της Κρήτης. Η παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού στο τόξο Κρήτης-Καρπάθου-Ρόδου- Καστελόριζου είναι συνεχής και μάλιστα σε κάθε ευκαιρία πλοία του Στόλου συνεκπαιδεύονται με σχηματισμούς μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *