ροή ειδήσεων

Οι Τούρκοι στήνουν σκηνικό σύγκρουσης: ''Διαγράφουν'' την Κρήτη & βάζουν στο στόχαστρο τα τεμάχια 15 & 20 - Χάρτης



Αποκάλυψη Πενταπόσταγμα-Τι αποφάσισαν Ερντογάν-Σάρατζ


“Η Τουρκία και η Λιβύη στην ανατολική Μεσόγειο, αποφάσισαν την διενέργεια γεωτρήσεων πετρελαίου/φυσικού αερίου σε αγαστή συνεργασία. Μιλάμε για τα τεμάχια 15 και 20, τα οποία η Ελλάδα “’έκλεψε” λόγω του λιβυκού πολέμου. Οι ερευνητικές δραστηριότητες από Τουρκία και Λιβύη στο θέμα των θαλάσσιων συνόρων θα ξεκινήσει την επόμενη περίοδο”, τονίζει τουρκική εφημερίδα .


''Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Προέδρου Ερντογάν και του πρωθυπουργού της Λιβύης Αλ Σαράι στην Άγκυρα, ελήφθη η απόφαση για τη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στην Ανατολική Μεσόγειο.''

Σύμφωνα με πληροφορίες, Τουρκία και Λιβύη υπέγραψαν μνημόνιο συμφωνίας για να συνεχίσουν τη συνεργασία τους σε δραστηριότητες εξερεύνησης και γεώτρησης φυσικού αερίου κάτω από την Κρήτη.

Η Ελλάδα ως γνωστόν έχει προκηρύξει ως περιοχές έρευνας από το Ιόνιο έως την Κρήτη και ετοιμάζεται να διεξάγει σεισμικές έρευνες με ξένες εταιρείες, μόνο που οι Τούρκοι όπως φαίνεται έχουν άλλα σχέδια και θέλουν πιθανότατα να οριοθετήσουν τα δικής τους εμπνεύσεως θαλάσσια οικόπεδα με την Λιβύη.


Η κυβέρνηση Ερντογάν δεν ενεργεί μόνο για τα δικά της συμφέροντα, αλλά θα βοηθήσει και την κυβέρνηση της Τρίπολης να οριοθετήσει θαλάσσια οικόπεδα εντός της ελληνικής ΑΟΖ.

Αυτό ουσιαστικά ερμηνεύεται βάσει της προχθεσινής συμφωνίας Σαράι-Ερντογάν και των τουρκικών δημοσιευμάτων που αναφέρουν ότι “η Ελλάδα προσπάθησε να αποκτήσει παράνομα 39 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα που ανήκουν στην Λιβύη με αυτόν τον τρόπο”.

“Η θαλάσσια περιοχή η οποία συζητήθηκε κατά τη συνάντηση του Σαράι με τον Ερντογάν, καλύπτει τα θαλάσσια οικόπεδα 15 και 20 που προσπαθεί να καταλάβει η Αθήνα. Μέρος του τεμαχίου 15, είναι μία από τις περιοχές των αδειών που η Ελλάδα προσπαθεί να κλέψει και βρίσκεται στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Τουρκίας (MEB), ενώ το τεμάχιο 20 βρίσκεται στον τομέα της Λιβύης”, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.

Όμως, το πιο σημαντικό πλέον σε όλα αυτά είναι ότι η ίδια η Τουρκία διευρύνει τις διεκδικήσεις της εις βάρος της Ελλάδας ακόμη και σε περιοχές που ήταν αδιανόητο πριν μερικά χρόνια, ενεργώντας η ίδια ως πληρεξούσιος της Λιβύης του Σαράι.

Πάντως σίγουρα όχι τυχαία πρόσφατα δεκάδες τουρκικές μη κυβερνητικές οργανώσεις ανακοίνωσαν ότι ετοιμάζονται ακριβώς τώρα να κινηθούν νομικά στη διεθνή δικαιοσύνη διεκδικώντας την «επιστροφή» της Κρήτης και κάποιων νησιών του Αιγαίου στην Τουρκία, όπως ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, «Αναντολού», σε άρθρο του την Τετάρτη 13 Μαΐου.


Νομίζουμε ότι η Άγκυρα υλοποιεί κατά γράμμα τα σχέδια της αρχικά στην Λιβύη διασπείροντας το χάος και τις βιαιοπραγίες, με στόχο να ελέγξει τα λιβυκά πετρελαϊκά πεδία που κατέχει ο Χαφτάρ μαζί με την χώρα.


Στην συνέχεια πιθανότατα θα προσπαθήσει να κάνει πράξη τα σχέδια της κάτω από την Κρήτη και το Καστελόριζο, ενώ όλο αυτό το διάστημα αξιωματούχοι ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία και λοιποί κάνουν απλώς δηλώσεις οι οποίες ναι μεν κινούνται στην σωστή κατεύθυνση, αλλά αγνοούνται παντελώς από την Άγκυρα.

Τα όποια τουρκικά σχέδια θα τα ακυρώσουν μόνο οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *