ροή ειδήσεων

ΥΠΑΑΤ: €7.000 σε κάθε αγρότη και €50.000 σε αγροτικές επιχειρήσεις λόγω COVID



Άναψε το «πράσινο φως» για το έκτακτο μέτρο η αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου – Τα χρήματα θα δοθούν απ’ τα αδιάθετα κονδύλια του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης


«Ζεστό χρήμα» αναμένεται να λάβουν αγρότες και μικρομεσαίες αγροτικές επιχειρήσεις που επλήγησαν απ’ τον κορωνοϊό μετά το «πράσινο φως» που άναψε η αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου στα έκτακτα μέτρα ρευστότητας που είχαν αποφασίσει οι υπουργοί Γεωργίας των «27».

Με τη συγκεκριμένη απόφαση γίνεται το πρώτο σημαντικό βήμα για την αξιοποίηση αδιάθετων κονδυλίων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (σε ποσοστό έως 2% επί του συνόλου), προκειμένου αυτά να διατεθούν σε αγρότες και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό μέχρι του ποσού των 7.000 ευρώ για κάθε αγρότη και 50.000 ευρώ για κάθε μικρομεσαία αγροτική επιχείρηση.

Πλέον απομένει η έγκριση του σχεδίου Κανονισμού απ’ το Συμβούλιο της ΕΕ ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι χορηγήσεις.



Σημειώνεται ότι το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε παράλληλα την επέκταση του χρόνου καταβολής της συγκεκριμένης ενίσχυσης μέχρι τον Ιούνιο του 2021 με την καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων να ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2020.

Από την πλευρά του ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης χαιρετίζει την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου και κάνει λόγο για δικαίωση των θέσεων και επιδιώξεων της ελληνικής πλευράς για τη διάθεση επιπλέον πόρων υπέρ των αγροτών.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *