επικαιρότητα

Ο Βρούτσης για τα 800 ευρώ στις ειδικές κατηγορίες, πότε θα πληρωθούν όσοι είχαν λάβει εποχικό επίδομαΤις επόμενες ημέρες θα καταβληθούν τα 800 ευρώ στους δικαιούχους του τουρισμού από τις ειδικές κατηγορίες όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό που είχε σήμερα συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Στην συνάντηση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Χότζογλου έθεσε το θέμα με τις επαναπροσλήψεις των εποχικά εργαζομένων που δεν έχουν επαναπροσληφθεί ακόμα.


Ειδικότερα οι εργοδότες υποχρεούνται από σήμερα να κάνουν τις επαναπροσλήψεις και να μπουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης παίρνοντας έτσι το επίδομα ειδικού σκοπού των 534€ και τις ασφαλιστικές εισφορές ώστε να μπουν στο επίδομα ανεργίας.

Όσοι δεν δουλέψουν φέτος θα είναι σε αναστολή σύμβασης έως 30/09/2020.

Όσα ξενοδοχεία ανοίξουν βάση της πληρότητας θα σταματούν την αναστολή σύμβασης των εργαζομένων και θα προχωρούν στην πρόσληψη. Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία αυτό που κατάφεραν με την συνάντηση είναι πως όσοι ξενοδόχοι δεν κάνουν τις επαναπροσλήψεις από σήμερα θα παρεμβαίνει το Υπουργείο, θα κάνει την διασταύρωση των στοιχείων και θα προχωρά η αναστολή της σύμβασης.

Η πρόφαση για ανακαίνιση που επικαλούνται οι εργοδότες , δεν είναι λόγος για να μην μπουν οι εργαζόμενοι σε αναστολή σύμβασης.

Ακόμα όπως ειπώθηκε από τον κ. Υπουργό τις επόμενες ημέρες θα πληρωθούν οι δικαιούχοι των 800 ευρω. Σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News η πληρωμή θα πάει ακόμη πιο πίσω και θα πραγματοποιηθεί σίγουρα και μετά την παράταση που δόθηκε έως την Πέμπτη 4 Ιουνίου για τις υπεύθυνες δηλώσεις

Από την πλευρά των εκπροσώπων των εργαζομένων τονίστηκε "πως τα προβλήματα είναι πολλά που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, το νομοσχέδιο για την επαναπρόσληψη είναι προς την σωστή κατεύθυνση αλλά δυστυχώς δεν αρκεί". Τέθηκε ακόμα προς τον Υπουργό πως θα πρέπει οι μισθοί να αναπληρωθούν στο επίπεδο των κλαδικών συμβάσεων εργασίας.

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

αναζήτηση στον ιστό

S M S

Αναγνώστης: Έχει γίνει καμια μελέτη για ποιον λόγο 90%+ των οδηγών δεν ξέρουν ή αδιαφορούν για το πώς να πάρουν σωστά μια απλή αριστερή στροφή σε διασταύρωση στη Ρόδο;

M M S

M M S