ροή ειδήσεων

Θεοχάρης: Επανεκκινούμε το ελληνικό καλοκαίρι - Το 90% μπορεί να ενταχθεί στο «Τουρισμός για Όλους»



Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στη Σαντορίνη, εν όψει του «ανοίγματος» του ελληνικού τουρισμού, στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων για τον κορονοϊό.


«Αυτό το Σαββατοκύριακο επανεκκινούμε το ελληνικό καλοκαίρι, τον ελληνικό τουρισμό» δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, σημειώνοντας πως μπαίνει και πάλι μπροστά η πιο σημαντική παραγωγική μηχανή της χώρας.


Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Σαντορίνη, στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων, σημείωσε ότι από το νησί των Κυκλάδων, οι πολίτες της χώρας περιμένουν το σύνθημα της επιστροφή στην κανονικότητα.

Αναφέρθηκε δε στο σχέδιο ασφαλούς ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού, το οποίο παρουσιάστηκε την Παρασκευή, διαμηνύοντας ότι απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση και κάθε αρμόδια κρατική υπηρεσία είναι η ασφάλεια.


Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»

Παρουσιάζοντας τις κυριότερες από τις εξειδικευμένες πρωτοβουλίες του υπουργείου, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», τονίζοντας ότι για πρώτη φορά, διατίθενται 30 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε 250.000 πολίτες να απολαύσουν σχεδόν μία εβδομάδα διακοπών σε όλη τη χώρα.


Εξήγησε δε ότι το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» έχει μια διττή στόχευση, καθώς εκτός από τους 250.000 δικαιούχους, αποσκοπεί στην τόνωση της τουριστικής κίνησης προς όφελος και των επιχειρήσεων του κλάδου.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» απευθύνεται «σχεδόν στο σύνολο των Ελλήνων, εφόσον το 90% των πολιτών μπορεί να υποβάλει αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα».
«Το κριτήριο είναι 16.000 ευρώ για ετήσιο ατομικό εισόδημα και από 28.000 για το οικογενειακό, συν την προσαύξηση 1.500 ευρώ ανά τέκνο» διευκρίνισε.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι, σε πρώτο στάδιο, εξάμηνη, από τις 15 Ιουλίου έως τις 31 Δεκεμβρίου, με δυνατότητα παράτασης, σύμφωνα με τον υπουργό, ο οποίος εξήγησε ότι επιδοτούνται κατά το ήμισυ του μισθώματος τέσσερις διανυκτερεύσεις, φτάνοντας συνολικά στα 120 ευρώ ανά άτομο.

Βάσει των υπολογισμών του υπουργείου, εκτιμάται ότι η υλοποίηση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» θα παρέχει φέτος περίπου ένα εκατομμύριο διανυκτερεύσεις σε 250.000 δικαιούχους, μέσω ηλεκτρονικής κλήρωσης. Σε ό,τι αφορά τις αιτήσεις θα γίνονται από τους ενδιαφερόμενους μέσω του συστήματος Taxis.
Η εναλλακτική τουριστική καμπάνια «Plastic-FreeSantorini» και η εφαρμογή VisitGreece

Μιλώντας για την εναλλακτική τουριστική καμπάνια «Plastic-FreeSantorini», σημείωσε ότι απαντά στη σύγχρονη οικουμενική τάση της οικολογικής ευαισθησίας και την προστασίας του περιβάλλοντος, ιδιαίτερα στον τουριστικό τομέα.

Για την εφαρμογή VisitGreece, έκανε λόγο για το επίσημο application για φορητές ηλεκτρονικές συσκευές του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (EOT), με βασικές λειτουργίες, μεταξύ άλλων:
Ερωτηματολόγιο προς τον ταξιδιώτη, ώστε να δημιουργηθεί ένα πλήρως εξατομικευμένο προφίλ.
Δυνατότητα επικοινωνίας με τους ταξιδιώτες, μέσω προσωποποιημένων ειδοποιήσεων τύπου push notification, με βάση το προφίλ τους.
Δυνατότητα αποστολής push notification αναλόγως της περιοχής στην οποία βρίσκεται κάθε φορά ο ταξιδιώτης, προτείνοντας συγκεκριμένα σημεία φιλοξενίας, εστίασης, αξιοθέατα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι ταξιδιώτες θα μπορούν να βρουν μέσω της εφαρμογής συγκεντρωμένα όλα όσα τους ενδιαφέρουν, αλλά να ενημερώνονται για τον κορονοϊό.
«Ανοίγοντας με ασφάλεια τον ελληνικό τουρισμό, επιβεβαιώνουμε το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής. Την προσαρμοστικότητα και το πάθος για ζωή και δημιουργία. Κάνουμε την κρίση ευκαιρία αναγέννησης» σημείωσε.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *