ροή ειδήσεων

Διάσημος γιατρός προειδοποιεί τους Βρετανούς για τις διακοπές σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία



O γνωστός στη Βρετανία γενικός ιατρός, παρουσιαστής και συγγραφέας ιατρικών θεμάτων Δρ. Hilary Jones, μιλώντας στην εκπομπή της βρετανικής τηλεόρασης Good Morning Britain with Lorraine, προειδοποίησε τους Βρετανούς τηλεθεατές ότι οι δημοφιλείς προορισμοί διακοπών όπως η Ισπανία, η Ελλάδα και η Ιταλία έχουν κινδύνους και ότι χρειάζεται να λαμβάνουν προφυλάξεις.

Ο Δρ. Hilary συνέστησε προσοχή στους Βρετανούς που προγραμματίζουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, ενώ η παρουσιάστρια Lorraine Kelly είπε ότι το γεγονός ότι ορισμένες χώρες δεν έχουν μέτρα καραντίνας δεν σημαίνει ότι δεν έχουν κινδύνους για τους ταξιδιώτες.

Ο Δρ. Hilary συμφώνησε με τη διατύπωση αυτή και τόνισε ότι η άρση της καραντίνας είναι απλώς μια αμοιβαία συμφωνία με μια άλλη χώρα. Ωστόσο, υπογράμμισε, ο ιός δεν ανταποκρίνεται σε αυτό.

Ευελπιστούμε ότι θα μπορούμε να ταξιδεύουμε σε μέρη όπου η παρουσία του κορωνοϊού δεν κυριαρχεί, όπου δεν υπάρχουν πολλά κρούσματα και με τον ίδιο τρόπο διεθνείς ταξιδιώτες θα έρχονται και εδώ, είπε.

Όλοι πρέπει να θυμόμαστε ότι τα ταξίδια είναι ο τρόπος με τον οποίο έγινε η διασπορά του ιού εξ αρχής και ακόμα τουλάχιστον, δε μπορούμε να κάνουμε τις αερομεταφορές ασφαλείς, συνέχισε.

Μέχρι να γίνει το τεστ των 20 λεπτών, το οποίο είναι αξιόπιστο, δε μπορούμε να πούμε ότι είναι ασφαλείς οι πτήσεις γιατί μπορεί κανείς να είναι ασυμπτωματικός και να φέρει τον ιό, επομένως πιστεύω ότι χρειαζόμαστε προφυλάξεις.

Ο διάσημος βρετανός γιατρός είπε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για πανδημία, την πρώτη σε διάστημα 100 χρόνων και δεν θα την ξεπεράσουμε τόσο απλά, αλλά θα πάρει χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτοι Βρετανοί τουρίστες αναχώρησαν την Κυριακή για την Ισπανία, μετά το άνοιγμα των συνόρων της χώρας.

Εν τω μεταξύ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν αερογέφυρες μεταξύ χωρών με χαμηλούς δείκτες διασποράς του κορωνοϊού και το Ην. Βασίλειο σχεδιάζει να επιτρέπει ταξίδια χωρίς την απαίτηση καραντίνας.

Παράλληλα, το Σαββατοκύριακο η TUI ανακοίνωσε την εκκίνηση των διακοπών σε 8 προορισμούς από τις 11 Ιουλίου, με τους Βρετανούς να έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, τις Βαλεαρίδες και τα Κανάρια από τα τρία μεγαλύτερα αεροδρόμια της TUI στη Βρετανία, το Γκάτουικ, το Μάντσεστερ και το Μπέρμιγχαμ.

Η TUI προσφέρει 44 πτήσεις την εβδομάδα προς Ίμπιζα, Πάλμα, Κέρκυρα, Κρήτη, Ρόδο, Κω, Λανθαρότε και Τενερίφη.


TornosNews.gr 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *