ροή ειδήσεων

Κοινωνικός Τουρισμός: Τι αλλάζει στο πρόγραμμα, ποιοι το δικαιούνται



Ανακοινώθηκε το νέο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού, το οποίο διαφέρει σημαντικά από τις προηγούμενες χρονιές.

Αρχικά, έχει δοθεί παράταση σε 113.000 επιταγές παλαιότερων δικαιούχων, οι οποίοι πλέον μπορούν να τις εξαργυρώσουν μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου, με το νέο πρόγραμμα να τίθεται σε ισχύ από 1η Αυγούστου.

Ο αριθμός των ωφελουμένων ανέρχεται πλέον σε 300.000, από 140.000 που ήταν πέρυσι, ενώ η επιδότηση για πρώτη φορά θα αφορά και μέρος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Οι μέρες διανυκτέρευσης από πέντε γίνονται έξι, ενώ στα νησιά που πλήττονται από το προσφυγικό (Λέσβος, Σάμος, Χίος, Κως κ.α.) αλλά και τον Έβρο, οι δικαιούχοι μπορούν να διανυκτερεύσουν για δέκα ημέρες με μηδενική συμμετοχή.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε είναι πιο ελκυστικό από τα προηγούμενα χρόνια.

«Είναι ένα βελτιωμένο και ενισχυμένο πρόγραμμα».

Ο κ. Πρωτοψάλτης σημείωσε ότι οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά και εντός Ιουνίου θα ανοίξει η αντίστοιχη πλατφόρμα.

«Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει 1η Αυγούστου και είναι 12 μηνών».

Στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού μπορούν να συμμετέχουν και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και καταλύματα, με μόνη προϋπόθεση να έχουν νόμιμη λειτουργία και να διαθέτουν, κατά την περίοδο του καλοκαιριού και των εορτών, ένα ποσοστό των δωματίων τους για τους δικαιούχους του κοινωνικού τουρισμού.

Δικαιούχοι είναι όσοι, ανεξαρτήτως εισοδήματος, έχουν, είτε ως εργαζόμενοι 50 μέρες ασφάλισης στον ΕΦΚΑ, είτε 50 ημέρες επίδομα ανεργίας. Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο ειδικό μητρώο ανέργων ΑΜΕΑ του ΟΑΕΔ και όσες γυναίκες πήραν 50 μέρες επίδομα μητρότητας.

«Στο πρόγραμμα, παίρνεις επιταγή χρόνο παρά χρόνο εκτός από αυτούς που είναι γραμμένοι στο ειδικό μητρώο ανέργων ΑΜΕΑ του ΟΑΕΔ».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *