ροή ειδήσεων

Τουρισμός : Βαλίτσες Ετοιμάζουν Οι Ξένοι – Ανεβαίνουν Οι Κρατήσεις Από Το Εξωτερικό



Τι σημαίνει ελληνικό καλοκαίρι - Το σποτ της καμπάνιας για τον τουρισμό


Γκάζι» για την επανεκκίνηση του τουρισμού – το «βαρύ πυροβολικό» της ελληνικής οικονομίας – πατάει η κυβέρνηση, με την ελπίδα να… διασώσει μέρος της καλοκαιρινής σεζόν.

Έτσι, ο τουρισμός καθώς και οι πτήσεις προς την Ελλάδα μπαίνουν σε στάδιο ολικής επαναφοράς.

Οι μεγαλύτεροι tour operators ξεκίνησαν να στέλνουν προγράμματα πτήσεων σε επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργάζονται για την άφιξη τουριστών στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση επιχειρεί να θωρακίσει τον τομέα του Τουρισμού, ενόψει της επικείμενης επανεκκίνησης της τουριστικής περιόδου.

Πρώτον να παραμείνουν υγιείς οι εργαζόμενοι, δεύτερον να υπάρχει δυνατότητα να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά τυχόν κρούσμα κοροναϊού μεταξύ των επισκεπτών στους τουριστικούς προορισμούς και δη στα νησιά και τρίτον να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας στον τομέα του Τουρισμού. Κατ’ επέκταση το πρωθυπουργικό επιτελείο έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, ώστε να δοθεί ώθηση με ασφάλεια στην ιδιότυπη φετινή τουριστική σεζόν.

«Τι κάνει το καλοκαίρι στην Ελλάδα τόσο πολύτιμο; Δεν είναι η θάλασσα, δεν είναι ο ήλιος, είναι κάτι περισσότερο από αυτά. Το ελληνικό καλοκαίρι είναι μία κατάσταση ευτυχίας (state of mind). Να είσαι με τους ανθρώπους που αγαπάς, να συνδέεσαι με τη φύση, να αισθάνεσαι ελεύθερος. Αυτό είναι το ελληνικό καλοκαίρι. Έτσι, φέτος απολαύστε το ελληνικό καλοκαίρι όπου και αν είστε!» αυτό είναι το νέο μήνυμα που εκπέμπει ο ελληνικός τουρισμός.

Σε ό,τι αφορά την υγειονομική ασφάλεια που «υπόσχεται» η καμπάνια, την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται ν’ ανακοινωθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα με τα νησιά, ενώ στόχος είναι οι 470 κλίνες για περιστατικά Covid19 να γίνουν 650 έως τις αρχές Ιουλίου που θα «ανοίξουν» οι πτήσεις εξωτερικού για όλα τα ελληνικά αεροδρόμια.

Επίσης, σε 20 νησιά θα υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής μοριακών τεστ και το πλάνο ετοιμότητας περιλαμβάνει αεροδιακομιδές από τα νησιά προς την Αθήνα, εφόσον αυτό είναι απαραίτητο.

Η ανησυχία των ξενοδόχων για τη φετινή σεζόν είναι έκδηλη σε όλους τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς, όπως η Ρόδος, η Κως, η Κέρκυρα, η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Ζάκυνθος, με τους επιχειρηματίες να υπολογίζουν επί του παρόντος πως μόλις το 30% της περσινής τουριστικής κίνησης θα μπορέσει τελικά να διατηρηθεί, και αυτό στην καλύτερη περίπτωση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον τουρισμό
«Η προστασία της δημόσιας υγείας, η ασφάλεια των επισκεπτών αλλά και η ασφάλεια των εργαζόμενων στον τουρισμό παραμένουν η πρώτη μας αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην παρουσίαση της καμπάνιας για την προώθηση του τουρισμού, και δίδοντας παράλληλα το στίγμα των προτεραιοτήτων που θέτει η κυβέρνηση, ενόψει της έναρξης της τουριστικής σεζόν που ξεκινά στις 15 Ιουνίου.

«Φέτος ο αριθμός των επισκεπτών που θα έρθουν στην Πατρίδα μας θα είναι σημαντικά μειωμένος σε σχέση με τα 33.000.000 που ήρθαν πέρυσι. Πόσο μειωμένος δεν το ξέρουμε, κανείς δεν μπορεί να κάνει καμία ακριβή πρόβλεψη. Θα υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θα ήθελαν να έρθουν στην Ελλάδα και δεν θα μπορούν να το κάνουν είτε γιατί για κάποιο λόγο δεν θα μπορούν να έρθουν είτε γιατί δεν θα έχουν την οικονομική δυνατότητα. Αλλά αυτή είναι μια καμπάνια η οποία δεν επενδύει μόνο στο 2020, αλλά βλέπει και παραπέρα, βλέπει στο ’21, βλέπει στο ’22», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η βιομηχανία του Τουρισμού χτυπήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη οικονομική δραστηριότητα από τον κοροναϊό και εξέφρασε την ελπίδα ότι από 1 Ιουλίου θα μπορέσουμε «να επεκτείνουμε αυτό το άνοιγμα στις περισσότερες, σχεδόν σε όλες τις χώρες εφόσον δεν έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις, και να περάσουμε πάλι σε μία νέα πραγματικότητα όπου θα κάνουμε στοχευμένα δειγματοληπτικά τεστ, ταυτόχρονα όμως όντας ανοιχτοί για τους φίλους μας από όλα τα μέρη του κόσμου που θα θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *