επικαιρότητα

Επιστολή διαμαρτυρίας των σπουδαστών ΑΣΤΕ Ρόδου και Κρήτης


Κανείς δεν μπορεί να διαψεύσει την πολυετή συνεισφορά των ΑΣΤΕ στην στελέχωση της ξενοδοχειακής βιομηχανίας της χώρας.

Εκατοντάδες απόφοιτοι στελεχώνουν και διευθύνουν ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και συμβάλλουν με τις γνώσεις τους στην ανάδειξη του τουριστικού κλάδου / τομέα.

Οι ΑΣΤΕ (Ρόδου, Κρήτης) βρίσκονται υπό την αρμοδιότητα του Υπουργείου Τουρισμού, το οποίο δεν έχει μεριμνήσει ώστε να παρέχει στους σπουδαστές του:

● Φοιτητικές Εστίες (στέγαση)

● Φοιτητικές Λέσχες (σίτιση)

● Φοιτητική ταυτότητα (πάσο)

● Δυνατότητα για Μεταπτυχιακό στην Ελλάδα

● Προγράμματα Erasmus

Πρόκειται για προνόμια που παρέχονται σε όλους τους φοιτητές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας, αλλά όχι στους σπουδαστές των ΑΣΤΕ.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Σχολές δεν είναι δυσεπίλυτα. Παρά τις πολυετείς κινητοποιήσεις σπουδαστών και καθηγητών δεν έχει δοθεί λύση από τους αρμόδιους. Υπάρχει μόνο ο καθησυχασμός με υποσχέσεις που εν τέλει δεν γίνονται ποτέ πράξη.

Σε όλη αυτήν την αβεβαιότητα προστίθενται τώρα η πρακτική άσκηση του θέρους 2020. Ενόψει εξεταστικής δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί εφόσον υπάρχουν πλέον νέα δεδομένα (κορωνοϊός , αβέβαιη επαναλειτουργία δεκάδων ξενοδοχείων). Με τα δεδομένα αυτά πολλοί σπουδαστές και κυρίως τριτοετείς θα αναγκαστούν να δηλώσουν αναβολή. Συνεπάγεται η αναβολή της πτυχιακής εργασίας και του πτυχίου αφού δεν έχει δοθεί άλλη λύση (π.χ. διαγραφή της πρακτικής άσκησης του θέρους 2020).

Επιπρόσθετα υπάρχουν κάποιοι προβληματισμοί:

· Το Υπουργείο Τουρισμού απέτρεψε την πραγματοποίηση της εξεταστικής στους φυσικούς χώρους της Σχολής με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Πώς γίνεται μία εβδομάδα αργότερα (01/07) από το τέλος της εξεταστικής (23/06) οι σπουδαστές να τοποθετούνται στο κέντρο του κινδύνου;

· Το περιβάλλον (ξενοδοχειακές επιχειρήσεις) στο οποίο τοποθετούνται οι πρακτικάριοι είναι άκρως επικίνδυνο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Τι θα γίνει σε περίπτωση μόλυνσης μαθητευόμενου; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη σε περίπτωση θανάτου μαθητευόμενου;

Δηλώνουμε την βαθύτατη δυσαρέσκειά μας και την αγανάκτησή μας ως προς την αντιμετώπιση του Υπουργείου Τουρισμού και της κυβέρνησης προς εμάς.

Μεγάλο ποσοστό της ΑΣΤΕΡ ύστερα από ψηφοφορία που διεξήχθη δηλώνει την πρόθεσή του να απέχει από την πρακτική άσκηση ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Ο παραγκωνισμός των φοιτητικών δικαιωμάτων, οι ψεύτικες υποσχέσεις πολλών χρόνων, ο εμπαιγμός στα νεανικά οράματα και τις φιλοδοξίες, που το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα υποστηρίζει και η ελλιπέστατη ενημέρωση στο θέμα της πρακτικής άσκησης δεν μας αφήνει ΔΥΣΤΥΧΩΣ άλλη επιλογή.

Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί!

rodospress

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Γεια σας λεγομε Μιχαηλ Λαμπρου μενω στους αγίους αποστόλους, ένας συμπολίτης μας έχει ανάγκη απο βοηθεια ειναι σαι πολλη ασχημη κατάσταση κ οικονομική κ χρειαζεται γιατρό παθολόγο κ οφθαλμίατρο διότι έχει πρόβλημά στο 1 μάτι έχει φλεγμονή κ στα πόδια έχει αίματα στα νύχια είναι κ τα 2 πόδια του πρισμενα ΧΡΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΓΙΑΤΡΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ Κ ΕΧΕΙ Κ ΚΑΡΔΙΑ. Μένει στους Άγιους αποστόλους οδός γαριφαλιάς πίσω από την κεραία του ράδιο ταξί. Εγώ προσωπικά του βάζω φάρμακα στο μάτι εδώ κ 2-3 μήνες αλλά δεν βλέπω να γίνεται τίποτα . σας παρακαλάω κάντε κάτι ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ.

M M S

M M S
Θυμάστε στο ενυδρείο, πίσω από τη νομαρχία ,το υπέροχο αυτό φυτό ;Τώρα γρασίδι. Ευτυχώς που και που φυτρωνει μόνο του. Η φωτογραφία είναι από ένα σημείο στο Γενναδι

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά