ροή ειδήσεων

Θύματα Απατεώνων Που Δρουν Μέσω Τηλεφώνου Αρκετοί Ροδίτες



Θύματα απατεώνων που ακόμη και στην περίοδο της κρίσης που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας συνεχίζουν ακάθεκτοι τη δράση τους . Το νέο εφεύρημα τους αυτή τη φορά βασίζεται στη νομική επιστήμη.

Συγκεκριμένα όπως κατήγγειλε σήμερα στο Notosnews και την « Απογευματινή Ενημέρωση» η συνεργάτιδα του σταθμού δημοσιογράφος Πέγκυ Ντόκου οι απατεώνες έχουν ξεγελάσει μέχρι τώρα πολλούς συμπολίτες μας.

Η μέθοδος τους είναι σχετικά απλή αλλά αποτελεσματική στα ανυποψίαστα θύματα τους. Η αρχή γίνεται με ένα τηλεφώνημα στο υποψήφιο θύμα το οποίο ενημερώνεται ότι τον καλούν από νομική εταιρεία. Αυτομάτως τίθεται σε κατάσταση ανησυχίας.

Στη συνέχεια του αναφέρουν πως υπάρχει ένα θέμα που τον αφορά αλλά για να του γνωστοποιηθεί θα πρέπει να αναφέρει σε αυτόν που είναι στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής τα πλήρη στοιχεία του και μαζί με αυτά σημαντικά δεδομένα όπως ο αριθμός ταυτότητας και το ΑΦΜ. Η συνέχεια είναι γνωστή αφού βρίσκεται μπλεγμένος και το χειρότερο χρεωμένος αφού τα στοιχεία αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους απατεώνες για διάφορους σκοπούς .

Συνίσταται η προσοχή των πολιτών. Ούτε η ΕΛΑΣ ούτε κανένας άλλος οργανισμός δεν καλούν τους πολίτες για να τους ζητήσουν προσωπικά τους στοιχεία.

notosnews

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *