ροή ειδήσεων

Ανοίγει πιλοτικά η κρουαζιέρα: Από 1η Αυγούστου οι πρώτες αφίξεις στα ελληνικά λιμάνια



Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει την πιλοτική έναρξη του κλάδου της κρουαζιέρας από την 1η Αυγούστου. Σε ποια λιμάνια θα πραγματοποιούνται οι έλεγχοι.

Την επανέναρξη του κλάδου της κρουαζιέρας από την 1η Αυγούστου σχεδιάζει η κυβέρνηση, όπως γνωστοποίησε ο τηλεοπτικός σταθμός Open TV.

Ανοίγει πιλοτικά η κρουαζιέρα: Από 1η Αυγούστου οι πρώτες αφίξεις στα ελληνικά λιμάνια

Οι πρώτες δοκιμαστικές πλεύσεις τουριστικών πλοίων θα πραγματοποιηθούν από την 1η έως την 4η Αυγούστου, προκειμένου να διαπιστωθούν επί του πρακτέου οι άμυνες της Ελλάδας.

Προϋπόθεση βέβαια, για το πράσινο φως είναι οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων να προέρχονται από κράτη με θετικό επιδημιολογικό προφίλ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι επιβάτες και πληρώματα θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τα μέτρα προστασίας και αποφυγής της Covid-19.

Έλεγχοι μάλιστα, θα διεξάγονται σ’ όλα τα μεγάλα λιμάνια της χώρας, όπως του Ηρακλείου, της Κέρκυρας, του Πειραιά και της Ρόδου, όπου αναμένεται να καταπλεύσουν τα πρώτα κρουαζιερόπλοια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το άνοιγμα του κλάδου αναμένεται να συνδράμει τις προσπάθειες της Ελλάδας να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους τουρίστες.

Η αρχή έγινε στις 15 Ιουνίου, όταν ξεκίνησαν οι πρώτες πτήσεις εξωτερικού από συνολικά 29 χώρες με θετικό επιδημιολογικό προφίλ. Την 1η Ιουλίου, έγινε το επόμενο βήμα με το πλήρες άνοιγμα των συνόρων προς τις χώρες της Ε.Ε., αλλά και ορισμένες τρίτες-χώρες.

Πηγή :open

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *