ροή ειδήσεων

Κορωνοϊός: 24 νέα κρούσματα, 7 εισαγόμενα, 6 στην Ξάνθη - Αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι



Πώς εξελίσσεται η πανδημία του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας. Πόσα εισαγόμενα κρούσματα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο. Πόσοι ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Ποια μέτρα έλαβε η κυβέρνηση μετά την αύξηση των εγχώριων και εισαγόμενων κρουσμάτων και τα φαινόμενα συνωστισμού.


Σε 24 ανέρχονται τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Από αυτά, τα επτά είναι εισαγόμενα, ενώ το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος. Εν τω μεταξύ, κυβέρνηση και ειδικοί βρίσκονται σε «κόκκινο συναγερμό» για τόσο λόγω των εισαγόμενων κρουσμάτων και της διασποράς του ιού στην κοινότητα, όσο και τα φαινόμενα συνωστισμού. Μάλιστα, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε νωρίτερα στην κυβέρνηση την απαγόρευση έως τέλος του μήνα των πανηγυριών, την εντατικοποίηση των ελέγχων στα χερσαία σύνορα και την επέκταση των ελέγχων και στους εποχικούς εργάτες.

Πιο αναλυτικά, από τα σημερινά 24 νέα κρούσματα, τα τέσσερα εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου, τα τρία προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, τα έξι στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, τα τέσσερα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, τα τρία στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, τα δύο στην περιφερειακή ενότητα Αττικής και από ένα στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης και στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας από τον Δήμο Αλεξάνδρειας.



Έτσι, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.826 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 54.5% άνδρες, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 193 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι αυξήθηκε σε 12 (75.0% άνδρες), ενώ έως χθες Κυριακή ανέρχονταν σε δέκα.

Από το σύνολο των 3.826 κρουσμάτων, 1007 (26.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2002 (52.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).





Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:



Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς.



Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19 παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα (σε λογαριθμική κλίμακα).



Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *