ροή ειδήσεων

Μύκονος συνωστισμού: Μια σύλληψη για πριβέ πάρτι και έλεγχοι όλο το 24ωρο



Η Μύκονος εξελίσσεται σε… έναν από τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους για τις αρχές. Με τον κορονοϊό πάντα εδώ, τα πριβέ πάρτι που διοργανώνονται στο νησί και ο συνωστισμός φέρουν συνεχείς ελέγχους, ενώ χθες έγινε και μια σύλληψη.



Εδώ και εβδομάδες η Μύκονος απασχολεί τους επιστήμονες και την κυβέρνηση, αφού παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού σε beach bar και πάρτι σε βίλες, με πολύ κόσμο.


Την Τετάρτη (29.07.2020) βρέθηκε στο Νησί των Ανέμων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και είχε σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς για να αποφασίσουν πως θα ελεγχθεί η κατάσταση.

Αποφασίστηκε οι έλεγχοι να γίνονται όλο το 24ωρο. Μόνο χθες, στη Μύκονο έγιναν 15 έλεγχοι σε beach bar και κέντρα, αλλά και μια σύλληψη για ιδιωτικό πάρτι σε βίλα. Συνελήφθη ο ενοικιαστής του νησιού, ο οποίος διοργάνωσε το prive party μέσω internet.

Πως διοργανώνονται τα πριβέ πάρτι στη Μύκονο

Μέσω social media διοργανώνονται κυρίως τα πριβέ πάρτι σε βίλες στη Μύκονο. Όλα γίνονται διαδικτυακά αλλά τα video που ανεβαίνουν στα social media “προδίδουν” τα όσα γίνονται στο Νησί των Ανέμων. Κάθε πρόκληση, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, είναι ατομική και οι συμμετέχοντες μπαίνουν στο πάρτι είτε με αυτή είτε με βραχιολάκι ως πάσο.

Τα διοργανώνουν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ομάδες οργανωτών πάρτι που έχουν ταξιδέψει στη Μύκονο από την Ίμπιζα είτε από τη Νίκαια της νότιας Γαλλίας, στήνουν τα πάρτι αυτά. Νοικιάζουν πολυτελή σπίτια (τα οποία παραμένουν ανοίκιαστα λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό) και συνήθως καλούν 500 έως 1.000 άτομα. Καλούν επίσης γνωστούς dj από το εξωτερικό.

Τα καλέσματα γίνονται με τον εντοπισμό στίγματος κινητών τηλεφώνων και την αποστολή των προσκλήσεων ενδιαφέροντος στα social media, ενώ «κράχτες» διαδίδουν τη φήμη σε γνωστά καταστήματα και beach bar της Μυκόνου.

Η είσοδος στα μπαρ κυμαίνεται από 150 έως 1.000 ευρώ, ανάλογα με τον πελάτη, τον οποίο οι διοργανωτές έχουν «ψάξει» είτε μέσα από τα social media είτε δια ζώσης!

Στις προσκλήσεις, οι διοργανωτές επικαλούνται πως αυτά τα πάρτι έχουν… φιλανθρωπικό σκοπό.


«Δεν είναι εύκολο να σταματήσουν τα πάρτι αυτά γιατί υπάρχει κενό νόμου και δεν μπορεί να αποδειχτεί αν το πάρτι είναι με εισιτήριο» είπε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κούκος μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο OPEN.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *