ροή ειδήσεων

Επίδομα 300 ή 600 ευρώ για 20.000 νοικοκυριά



Ποιους αφορά – Ποια είναι τα ποσά ανά Ταμείο

Επίδομα 300 ή 600 ευρώ θα λάβουν περίπου 20.000 οικογένειες που διαμένουν σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της χώρας, κάνοντας αίτηση ως τις 31 Αυγούστου στον ΟΠΕΚΑ. Όπως αποκαλύπτει ο Κώστας Κατίκος στον σημερινό Ελεύθερο Τύπο, η ενίσχυση είναι ανάλογη με το εισόδημα. Τα 600 ευρώ παίρνουν όσοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 3.000 ευρώ και 300 ευρώ παίρνουν όσοι φτάνουν ως τα 4.700 ευρώ. Τα φετινά επιδόματα θα είναι διπλά, δηλαδή 1.200 και 600 ευρώ αντίστοιχα, γιατί μέσα στο 2020 θα πληρωθεί και το 2019 και το 2020.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://oreina.epidomata.gov.gr/ και αφορούν το επίδομα του 2019. Μόλις ολοκληρωθεί η πληρωμή των επιδομάτων του 2019, θα ξεκινήσουν, πιθανότατα από Οκτώβριο, οι αιτήσεις για το επίδομα ορεινών-μειονεκτικών περιοχών του 2020.
Οσοι επιθυμούν να διαπιστώσουν αν είναι δικαιούχοι του επιδόματος μπορούν να αναζητήσουν απαντήσεις στους συνδέσμους,https://opeka.gr/oikogeneies/oreines-kai-meionektikes-perioches/plirofories/, και https://opeka.gr/oikogeneies/oreines-kai-meionektikes-perioches/erotiseis-apantiseis/.

Οσοι είχαν ήδη υποβάλει αιτήσεις χειρόγραφα στον ΟΠΕΚΑ και στα ΚΕΠ δεν θα ξανακάνουν νέες γιατί όλες οι προϋπάρχουσες αιτήσεις θα περαστούν στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω των ΚΕΠ.

Εξοδα κηδείας


Πληρωμές – εξπρές για τα έξοδα κηδείας θα έχουν οι συγγενείς θανόντων για αιτήσεις από 1ης Ιουλίου 2020, καθώς όλες οι διαδικασίες που απαιτούσαν παρουσία των δικαιούχων στα Ταμεία, χαρτιά, πιστοποιητικά, υπεύθυνες δηλώσεις, αποφάσεις, βεβαιώσεις και πολλά άλλα άχρηστα εν πολλοίς έγγραφα, καταργούνται!

Η εξυπηρέτηση θα είναι αυτόματη καθώς και εδώ ο e-ΕΦΚΑ προσπαθεί να μειώσει τους χρόνους πληρωμής με ηλεκτρονικές αιτήσεις που θα τις κάνουν τόσο οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική αίτηση όσο και τα γραφεία τελετών. Απαραίτητο στοιχείο είναι να καταχωρισθεί και να αναρτηθεί το σχετικό τιμολόγιο, ώστε στη συνέχεια αυτόματα να υπολογιστεί το ποσό που προβλέπεται ως παροχή και να γίνει η πληρωμή σε λίγες ημέρες στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει γράψει αυτός που έκανε την αίτηση. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στην εθνική δικτυακή πύλη gov.gr (ενότητα «Οικογένεια», υποενότητα «Απώλεια» και στον δικτυακό τόπο e-ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr – ενότητα Συνταξιούχοι).

Τα Ταμεία, ανάλογα από ποιο προέρχονταν ο θανών συνταξιούχος, δίνουν ως έξοδα κηδείας τα εξής ποσά:

* ΙΚΑ, 760 ευρώ.
* ΟΓΑ, 800 ευρώ.
* ΟΑΕΕ, 762 ευρώ (1.200 για ασφαλισμένους).
* ΗΛΠΑΠ, τέσσερις μισθοί ως ενίσχυση στους συγγενείς και ένας μισθός για έξοδα κηδείας.
* ΤΑΠ-ΟΤΕ και ΗΣΑΠ, 1.879 ευρώ για άμεσα ασφαλισμένο και 939 ευρώ για έμμεσα ασφαλισμένο.
* ΤΑΠ-ΔΕΗ, δύο συντάξεις.
* Δημόσιο, 800 ευρώ.
* ΤΣΜΕΔΕ, δύο συντάξεις (35ετίας).
* ΤΣΠ-ΕΤΕ, 760 ευρώ.
* ΕΔΟΕΑΠ, 1.500 ευρώ για άμεσα ασφαλισμένο και 1.100 ευρώ για έμμεσα ασφαλισμένο.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *