ροή ειδήσεων

Κοροναϊός : 35 νέα κρούσματα – Σχεδόν τα μισά εισαγόμενα

13 κρούσματα κοροναϊού εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας



Τριάντα πέντε (35) είναι τα νέα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα, τα οποία ανακοινώθηκαν την Πέμπτη από τον ΕΟΔΥ.

Από αυτά, 18 είναι από το εξωτερικό: 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας και πέντε (5) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.939, εκ των οποίων το 54.9% άνδρες αφορά άνδρες.

1.069 (27.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.035 (51.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Αναλυτικά πού εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα

Σήμερα, 16/7/2020 , δηλώθηκαν τριάντα πέντε (35) κρούσματα.

Αναλυτικότερα:

– δεκατρία (13) κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

– πέντε (5) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

– δέκα (10) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

– τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,

– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Δράμας,

– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,

– ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας,

– ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής
Κανένας νέος θάνατος – 14 διασωληνωμένοι

14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (21.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 123 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Επιστρέφει η τηλεοπτική ενημέρωση – Κάθε Τρίτη

Τα σημερινά κρούσματα ανακοινώθηκαν γραπτώς, όμως από την επόμενη εβδομάδα κάθε Τρίτη στις 6 το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, θα ενημερώνει τους πολίτες για την εξέλιξη της πορείας του ιού, καθώς και για επιχειρησιακά θέματα.
Επιδείνωση στον μέσο όρο των ημερήσιων κρουσμάτων
Όπως τόνισε ο Στέλιος Πέτσας κατά τη σημερινή ενημέρωση των συντακτών, παρατηρείται επιδείνωση στον μέσο όρο των ημερησίων κρουσμάτων στα 35 κρούσματα ανά ημέρα, από 25 στην προηγούμενη έκθεση.

«Σημαντικός αριθμός κρουσμάτων είναι εισαγόμενα. Από τις πύλες εισόδου, τα μεγαλύτερα ποσοστά θετικών δειγμάτων, εντοπίζονται στον Προμαχώνα. Για αυτό, με δεδομένη την επιδείνωση του επιδημιολογικού προφίλ των Βαλκανικών χωρών, αποφασίστηκε η διέλευση από τον Προμαχώνα να γίνεται αποκλειστικά με την επίδειξη αρνητικού μοριακού τέστ (PCR)».

Στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα, όπως στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, σημειώθηκε επίσης όπως είπε, αύξηση κρουσμάτων που πάντως παραμένουν χαμηλά, μεστοσταθμικά, στα 8 κρούσματα ανά ημέρα.

Σύμφωνα με την ένατη έκθεση προόδου του Παρατηρητηρίου Covid-19, για το διάστημα 8-15 Ιουλίου, είπε ο κ. Πέτσας, παρατηρείται ότι ο βασικός επιδημιολογικός δείκτης Rt παρέμεινε σταθερά χαμηλός, και διαμορφώθηκε στο 0,4 αυτή την εβδομάδα.

«Κατά συνέπεια, μέχρι στιγμής, και παρά τις αφίξεις από το εξωτερικό, η πορεία της επιδημίας δεν φαίνεται να επηρεάστηκε σημαντικά από την αύξηση των επαφών. Ωστόσο, η παραμονή του δείκτη σε επίπεδα χαμηλότερα της μονάδας, συνυπάρχει με αυξημένο σε σχέση με τις πρόσφατες εκθέσεις του Παρατηρητηρίου, ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων. Για αυτό, επαναλαμβάνω, δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *