ροή ειδήσεων

Με πακέτο 520 Λιρών για 7ήμερες διακοπές στη Ρόδο οι Βρετανοί



Τουρισμός: Αυξημένο ενδιαφέρον για Ελλάδα αλλά και διστακτικότητα από τους Βρετανούς

Αυξημένη μεν αλλά όχι ακόμα στα επίπεδα που προσδοκούν είναι η κινητικότητα στις κρατήσεις προς Ελλάδα από Βρετανούς τουρίστες, σύμφωνα με τουριστικά γραφεία που εξειδικεύονται σε ελληνικούς προορισμούς.

Από την Παρασκευή αίρεται η υποχρέωση καραντίνας για όσους έρχονται στην Αγγλία από την Ελλάδα, ενώ από τις 15 του μήνα αποκαθίστανται και οι απευθείας πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών. Ήδη από το περασμένο Σάββατο, εξάλλου, η Ελλάδα έχει εξαιρεθεί από τη σύσταση του Foreign Office κατά ταξιδιών αναψυχής στο εξωτερικό.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να έχουν αρχίσει περισσότερες ερωτήσεις για την Ελλάδα και ορισμένες, διστακτικές ακόμα, κρατήσεις.


«Αρχίζουμε να βλέπουμε κάποια κινητικότητα», είπε στο ΣΚΑΙ ο διευθυντής του γραφείου Sunvil και πρόεδρος του Συνδέσμου Ανεξάρτητων Tour Operators στη Βρετανία Νόελ Ιωσηφίδης.


«Το κοινό είναι ακόμα φοβισμένο και η ομάδα κρατήσεων στο γραφείο παλεύει πολύ σκληρά για να πείσει αυτούς που έχουν ήδη κάνει κράτηση να ταξιδέψουν φέτος και να μην αναβάλλουν το ταξίδι για του χρόνου, καθώς έτσι θα μείνουμε με άδειες θέσεις στις πτήσεις μας», συμπλήρωσε ο κ. Ιωσηφίδης.


Ενδεικτικά, από την 1η Ιουλίου το γραφείο έκανε 118 νέες κρατήσεις για το φετινό καλοκαίρι. «Δεν πρόκειται για μεγάλους αριθμούς σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι όταν κάναμε 80 με 100 κρατήσεις την ημέρα για το καλοκαίρι του 2019. Παρόλα αυτά μετά από μήνες μηδενικών κρατήσεων βλέπουμε να γίνεται μια αρχή», είπε ο διευθυντής του Sunvil.


«Υπάρχει ήδη κάποια μικρή κίνηση, αλλά θα ήταν λάθος να μιλήσουμε για κάτι πολύ μεγάλο. Δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουν ανοίξει οι πύλες και οι Βρετανοί θα εισρεύσουν», δήλωσε στον ίδιο τόνο και ο διευθυντής του γραφείου Planet Holidays και επικεφαλής του Συνδέσμου Ελλήνων Ταξιδιωτικών Πρακτόρων στη Βρετανία Χάρι Κυρίλλου.

«Ο κόσμος ακόμα ανησυχεί, διότι βλέπει και διαβάζει στις ειδήσεις ότι και η Ελλάδα ανησυχεί λόγω των εισαγόμενων κρουσμάτων. Εμείς προσπαθούμε να τους ενθαρρύνουμε και τους λέμε συνεχώς ότι αν κάποια χώρα είναι ασφαλής αυτή είναι η Ελλάδα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση για το πόσοι Βρετανοί σκοπεύουν να κάνουν διακοπές φέτος στο εξωτερικό, από την εταιρεία YouGov στην αρχή του μήνα, έδειξε πως το 77% είναι ακόμα επιφυλακτικοί.

Ο κ. Κυρίλλου επισήμανε παράλληλα ότι κάποιοι από τους πιο πιστούς πελάτες του γραφείου του είναι προχωρημένης ηλικίας. Αν και πιστοί στην Ελλάδα, τού λένε πως ανησυχούν για το πώς θα συμπληρώσουν μέσω διαδικτύου τη φόρμα εντοπισμού επιβατών όταν δεν είναι απόλυτα εξοικειωμένοι.

Βασική τροχοπέδη για την ακόμα μεγαλύτερη κίνηση, ωστόσο, δεν είναι άλλη από το φόβο για την πτήση και το ταξίδι εν μέσω πανδημίας.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωσηφίδη 120 κρατήσεις που είχαν γίνει προ πανδημίας μέσω του γραφείου του για αυτό το καλοκαίρι έχουν μεταφερθεί για το επόμενο έτος. Και από τους νέους πελάτες 60 ζήτησαν να κάνουν κράτηση επίσης για το 2021, παρά τις ελκυστικές τιμές για φέτος.

Τόσο τα μικρομεσαία γραφεία όσο και οι μεγάλοι tour operators προσπαθούν να ελκύσουν τους Βρετανούς στην Ελλάδα με αξιοσημείωτες και σε ορισμένες περιπτώσεις πρωτοφανείς προσφορές.


Ενδεικτικά, για ταξίδι στη Ρόδο αμέσως μετά από την επανέναρξη των πτήσεων την ερχόμενη εβδομάδα διαφημίζεται πακέτο 520 λιρών ανά άτομο για επτά διανυκτερεύσεις, περιλαμβανομένων των πτήσεων.

Μία εβδομάδα στην Κέρκυρα τον Αύγουστο θα μπορούσε να στοιχίσει μόλις 279 λίρες για έναν Βρετανό, πάλι με τις πτήσεις να περιλαμβάνονται στο πακέτο.


Αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους προσφέρουν εισιτήρια σε πολύ χαμηλές τιμές, ενώ η Aegean προσφέρει έκπτωση 50% στο δεύτερο εισιτήριο αν γίνει κράτηση εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Το Foreign Office έχει μεν επιτρέψει τα ταξίδια αναψυχής σε περίπου 60 χώρες, αλλά μέχρι την αρχή της εβδομάδας μόνο 24 από αυτές τις χώρες δέχονταν τους Βρετανούς χωρίς περιορισμούς ή καραντίνα.

Μεταξύ αυτών βέβαια είναι αρκετές ανταγωνίστριες χώρες της Ελλάδας, όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Κροατία και η Τουρκία.


Ο κ. Ιωσηφίδης εκτιμά πως ένα πιο ικανοποιητικό κύμα Βρετανών επισκεπτών θα υλοποιηθεί τον Αύγουστο, εφόσον η επιδημιολογική κατάσταση δεν επιδεινωθεί.


«Όταν οι πρώτοι επισκέπτες αρχίσουν να επιστρέφουν και να λένε πόσο όμορφα είναι όλα στην Ελλάδα, τότε περιμένουμε να έχουμε αύξηση στη ζήτηση. Σίγουρα, όμως, για τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Ιουλίου θα έχουμε πολλές κενές θέσεις για όλους τους ελληνικούς μας προορισμούς».


Πηγή: https://www.skai.gr

Σχόλια

  1. ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΒΟΡΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΝΑ ΑΝΑΨΩ ΤΟ ΚΑΝΤΗΛΑΚΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΘΕΛΩ ΓΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΟΝΟ 300 ΕΥΡΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *