ροή ειδήσεων

Κορονοϊός: Κρίσιμες αποφάσεις για νέα μέτρα, προβληματίζουν και τα beach party



Ανησυχία επικρατεί στις τάξεις της κυβέρνησης μετά τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού σε διάφορες περιοχές της χώρας . Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες, ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα.


Η απαγόρευση των πανηγυριών σε όλη την επικράτεια ίσως να μην είναι το μοναδικό μέτρο που παίρνει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασποράς του ιού στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι έχουν πέσει μία σειρά μέτρων όπως η απαγόρευση των πάρτι σε οργανωμένες παραλίες με beach bar. Οι εικόνες από το πάρτι που έλαβε χώρα προχτές στην Αχαΐα με τους παρευρισκόμενους να βρίσκονται στην κυριολεξία ο ένας πάνω στο άλλον προβληματίζει την κυβέρνηση καθώς, στελέχη γνωρίζουν ότι όσο πλησιάζουμε στην περίοδο high season του καλοκαιριού, τόσα τα πάρτι σε beach bar θα αυξάνονται και τόσο ο συνωστισμός θα μεγαλώνει, καθώς και ο εσωτερικός τουρισμός θα αυξάνεται.

Από τις απαγορεύσεις που ενδεχομένως ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα θα εξαιρούνται οι επαγγελματίες του κλάδου που τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Οι χώροι συναυλίας θα εξαιρεθούν καθώς πρόκειται για χώρους περιορισμένους και τηρούνται τα προκαθορισμένα μέτρα. Ταυτόχρονα θα εξαιρεθούν και τα beach bar σε όλη τη χώρα που θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως έχουν, δηλαδή με ξαπλώστρες και το γνωστό κυλικείο όπου οι καταναλωτές μπορούν να πάρουν καφέ ή την μπύρα τους. Την… νύφη θα πληρώσουν δηλαδή όσοι επαγγελματίες του κλάδου διοργανώνουν beach party με υπεράριθμους παρευρισκόμενους χωρίς τις προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ των θαμώνων.

Παράλληλα, πιο πιθανό από ποτέ είναι το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σύνορα σε χώρες που καταγράφεται έξαρση κρουσμάτων, όπως παραδείγματος χάριν Ρουμανία και Βουλγαρία.

Με το απαγορευτικό στα πανηγύρια- τουλάχιστον έως τα τέλη Ιουλίου- και την εντατικοποίηση των ελέγχων επιχειρείται να… σβήσουν οι εστίες στους χώρους υπερμετάδοσης του κορονοϊού, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν ότι δεν πρέπει να υποτιμηθεί ο κίνδυνος. Υπό τα δεδομένα αυτά, το διάστημα που ακολουθεί, παραμένει ενεργό το σενάριο για την εφαρμογή νέων μέτρων, ώστε να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα χαλάρωσης στο εσωτερικό.

«Βρισκόμαστε σε μια φάση που υπάρχει έξαρση. Έχουμε κάθε μέρα δεκάδες κρούσματα, τα οποία δεν είχαμε πριν λίγο καιρό. Μακάρι αυτό να είναι μια παροδική καμπύλη που θα ξαναπέσει. Εξάλλου, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Αυτή τη στιγμή τα μέτρα που λαμβάνονται έχουν σχέση με αυτή την έξαρση. Είναι μια κατάσταση δυναμική που παίρνουμε συνεχώς αποφάσεις που μπορεί αύριο να τις αλλάξουμε, γιατί τα δεδομένα αλλάζουν», σημείωσε ο κ. Γώγος.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι μπορεί να επανέλθει το όριο των 6 ατόμων ανά τραπέζι, αλλά και η χρήση μάσκας σε συγκεκριμένους χώρους σημειώνοντας ότι είναι μια από τις αντιφάσεις που δημιουργούνται σε αυτές τις περιπτώσεις.

«Ίσως δεν έπρεπε να γίνει αυτό (σ.σ να καταργηθεί το όριο), ίσως πρέπει να γυρίσουμε προς τα πίσω. Οι μάσκες μπορεί να αποτελέσουν σημαντικό όπλο για την επιδημία σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *