Φωτογραφία – ντοκουμέντο για την κατάσταση του ΕΣΥ στα νησιά: Ασθενής μεταφέρεται από το ΕΚΑΒ σε καρότσαΜια σημερινή φωτογραφία από τη Σάμο αποτυπώνει πλήρως την υγειονομική κατάσταση στα ελληνικά νησιά.

Σε αυτή φαίνεται μια ηλικιωμένη ασθενής να μεταφέρεται από το ΕΚΑΒ πάνω σε καρότσα αγροτικού, χωρίς προφανώς να τηρούνται ούτε τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας.


Η φωτογραφία:

Υπενθυμίζεται ότι το tvxs είχε πρόσφατα αναδείξει με ρεπορτάζ του τις τραγικές ελλείψεις αναφορικά με την περίθαλψη των ασθενών στα ελληνικά νησιά.

Δεν ήταν άλλωστε μόνο οι καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ και γιατρών, αλλά και η έκδηλη οργή των κατοίκων για την κατάσταση που βιώνουν.

Κι αυτό γιατί μια απλή επισκόπηση του έντυπου ή του ηλεκτρονικού τύπου βρίθει παραπόνων από νησιώτες και από αναφορές περιστατικών μεταφοράς σε «καρότσα» με τα συχνότερα παράπονα να προέρχονται από μια δεκάδα νησιών: Κέρκυρα, Χίο, Κεφαλληνία, Ζάκυνθο, Σαλαμίνα, Κω, Σάμο, Σαντορίνη, Κάλυμνο και Μύκονο. Πρόκειται στην πλειονότητα τους για τουριστικά νησιά όπου ο μόνιμος πληθυσμός δεν αντιστοιχεί στις λειτουργικές ανάγκες του θέρους. Μια ιδιαίτερη επιβάρυνση αντιμετωπίζουν τα νησιά του Ιονίου που διακομίζουν πλήθος περιστατικών δια θαλάσσης, τα οποία διεκπεραιώνονται από τις λιγοστές τοπικές δυνάμεις.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν νησιά με αρκετούς μόνιμους κατοίκους που δεν διαθέτουν καθόλου ΕΚΑΒ όπως είναι η Αίγινα (13 χιλ), η Μήλος (5 χιλ), οι Βόρειες Σποράδες και φυσικά όλα τα μικρότερα. Σε νησιά όπως η Ιος, η Κάρπαθος, τα Κύθηρα, η Αλόννησος το ΕΚΑΒ διαθέτει έναν (1) μεμονωμένο υπάλληλο! Σε κάποια από αυτά υπάρχει κι ένας μικρός αριθμός οδηγών των Κέντρων Υγείας.

tvxs.gr

Σχόλια


Διαβάστε τα τελευταία Τοπικά Νέα στα Δωδεκάνησα!

Ακολουθήστε τα
Παράπονα Ρόδου στο Google News για άμεση ενημέρωση!

παράπονα Ρόδου

δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

sms

Αναγνώστης: ΘΕΩΡΕΙΕΣ ΣΥΝΟΜΟΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΙΔΟ-ΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΜΦΙΒΟΛΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

mms

mms

βίντεο