επικαιρότητα

Ελλάδα -Τουρκία τα πλοία φεύγουν Πιέσεις για γερμανικό σχέδιο στο ΑιγαίοOruc Reis: Όλα δείχνουν γερμανικό σχέδιο στο Αιγαίο - Παρασκήνιο σε Ελλάδα - Κύπρο για λύση


Oruc Reis: Τα πλοία από Ελλάδα και Τουρκία φεύγουν -Όλα δείχνουν γερμανικό σχέδιο στο Αιγαίο – Παρασκήνιο σε Ελλάδα – Κύπρο για λύση «kazan – kazan»

Ελλάδα -Τουρκία τα πλοία φεύγουν

Απομακρύνονται σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr τα πλοία από την επίμαχη περιοχή της NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία για έρευνες εντός της ελληνικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας από το τουρκικό Oruc Reis.

Μέχρι το μεσημέρι σύμφωνα με τις πληροφορίες είχαν παραμείνει 2 τουρκικές φρεγάτες από τις 17 στην περιοχή απέναντι από το Καστελόριζο, ενώ άλλες 3 υπήρχαν νότια της Κύπρου.


Αλλά και από την ελληνική πλευρά έχουν φύγει κάποια πλοία, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων του ΓΕΕΘΑ ότι όλοι παραμένουν στις θέσεις τους. Κάποια έχουν ήδη επιστρέψει και κάποια άλλα απλά τραβήχτηκαν στα μετόπισθεν, να περιμένουν τι θα γίνει έως τις 2 Αυγούστου, ημέρα που λήγει η τουρκική NAVTEX.

Γερμανικό σχέδιο στο Αιγαίο με προσωρινή λύση «kazan-kazan»;

Όλα δείχνουν γερμανική παρέμβαση, καθώς αυξάνονται οι πληροφορίες ότι το γερμανικό σχέδιο για διαμοιρασμό των πλουτοπαραγωγικών πηγών χωρίς επίλυση των διαφορών, γίνονται όλο και πιο έντονες. Η λύση που στο παρελθόν έχει προτείνει η Τουρκία, προωθείται τόσο προς την Ελλάδα, όσο και προς την Κύπρο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ημέρα που στην Ελλάδα μιλούσαν για το δημοσίευμα της Bild και αποθέωναν τη Γερμανίδα καγκελάριο ότι απέτρεψε έναν πόλεμο μεταξύ των δυο χωρών, η κρατική DW φιλοξενούσε δηλώσεις καθηγητή γερμανικού Think Tank που προέκρινε μια «προσωρινή λύση», μια συμφωνία «kazan – kazan».


Σύμφωνα με αυτήν «οι εμπλεκόμενες χώρες θα μπορούσαν να συμφωνήσουν σε μια προσωρινή λύση που να προβλέπει την κοινή οικονομική ανάπτυξη των επίμαχων θαλάσσιων εδαφών. Τα κέρδη θα μοιράζονται σε Ελλάδα – Κύπρο – Τουρκία έως ότου μπορεί να συμφωνηθεί ένα όριο κάποια ημέρα, υποστηρίζει η Nele Matz-Lück. Μάλιστα προσθέτει ότι μια τέτοια κοινή χρήση μπορεί τελικά να γίνει μόνιμη λύση.


Διπλωματικές πηγές ανέφεραν στο Armyvoice.gr ότι το θέμα στην Ελλάδα το χειρίζεται αποκλειστικά το περιβάλλον του πρωθυπουργού, και υπάρχουν ενδείξεις ότι οι Γερμανοί πιέζουν σε διάλογο με διαιτησία Βερολίνου.

Το «πακέτο» περιλαμβάνει ακόμα και τα χρήματα που θα πήγαιναν στις γαλλικές φρεγάτες, να γυρίζουν σε εξοπλιστικά προγράμματα made in Germany. Δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει ότι οι Γερμανοί είχαν βάλει βέτο για τις γαλλικές φρεγάτες και τον τρόπο χρηματοδότησής τους (κέρδη από ελληνικά ομόλογα). Μέσω ευρωπαϊκών θεσμών δεν έδιναν κάλυψη σε τέτοια χρηματοδότηση, παρ’ ότι οι Γάλλοι ήταν σύμφωνοι

Πιέσεις και στην Κύπρο για συμφωνία χωρίς επίλυση του Κυπριακού

Ανάλογες πιέσεις ασκούνται, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Σημερινή» και στην Κύπρο, για επίτευξη συμφωνίας, χωρίς επίλυση του Κυπριακού.


Η πίεση ασκείται το τελευταίο διάστημα από σημαντικούς εταίρους, αναφορικά με τη θέση που προκρίνει η Τουρκία, να προχωρήσει η Κυπριακή Δημοκρατία τώρα, δηλαδή χωρίς λύση του Κυπριακού, σε συμφωνία με τo ψευδοκράτος, για διαμοιρασμό των εσόδων από το φυσικό αέριο (ενός είδους ίση συνεκμετάλλευση).

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Σημερινής», την τουρκική θέση μετέφερε και ο ύπατος εκπρόσωπος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορέλ στον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες κατά τις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.


Η πρόταση προφανώς αφορά τυχόν κοιτάσματα στις περιοχές της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου πραγματοποιεί έρευνες είτε η Κύπρος είτε η Τουρκία, δήθεν εκ μέρους των Τ/Κ, και όχι στις περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας που διεκδικεί η Τουρκία για λογαριασμό της!

Πληροφορίες προσθέτουν στη «Σημερινή» ότι πιέσεις για διαμοιρασμό των εσόδων του φυσικού αερίου χωρίς λύση του Κυπριακού ασκήθηκαν το τελευταίο διάστημα και από τη Γερμανία, προεδρεύουσα της ΕΕ αυτό το εξάμηνο (Ιουλίου – Δεκεμβρίου).

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Γεια σας λεγομε Μιχαηλ Λαμπρου μενω στους αγίους αποστόλους, ένας συμπολίτης μας έχει ανάγκη απο βοηθεια ειναι σαι πολλη ασχημη κατάσταση κ οικονομική κ χρειαζεται γιατρό παθολόγο κ οφθαλμίατρο διότι έχει πρόβλημά στο 1 μάτι έχει φλεγμονή κ στα πόδια έχει αίματα στα νύχια είναι κ τα 2 πόδια του πρισμενα ΧΡΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΓΙΑΤΡΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ Κ ΕΧΕΙ Κ ΚΑΡΔΙΑ. Μένει στους Άγιους αποστόλους οδός γαριφαλιάς πίσω από την κεραία του ράδιο ταξί. Εγώ προσωπικά του βάζω φάρμακα στο μάτι εδώ κ 2-3 μήνες αλλά δεν βλέπω να γίνεται τίποτα . σας παρακαλάω κάντε κάτι ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ.

M M S

M M S
Θυμάστε στο ενυδρείο, πίσω από τη νομαρχία ,το υπέροχο αυτό φυτό ;Τώρα γρασίδι. Ευτυχώς που και που φυτρωνει μόνο του. Η φωτογραφία είναι από ένα σημείο στο Γενναδι

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά