ροή ειδήσεων

Σύμη: Το στολίδι των Δωδεκανήσων με τα πολύχρωμα σπίτια σας υπόσχεται ένα μαγικό καλοκαίρι



Η Σύμη μπορεί να είναι ένα μικρό νησί, αλλά τελευταία έχει αναδειχθεί σε κορυφαίο ελληνικό προορισμό. Τα σπίτια σε παστέλ χρώματα, η άγρια ομορφιά της και η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που μαγεύει τους επισκέπτες της.


H Σύμη είναι ένα μικρό νησί των Δωδεκανήσων το οποίο βρίσκεται βόρεια της Ρόδου και κοντά στις νοτιοδυτικές ακτές της Τουρκίας. Θεωρείται το στολίδι των Δωδεκανήσων και όχι άδικα. Με το που πλησιάσετε στο λιμάνι το πρώτο πράγμα που θα σας τραβήξει την προσοχή είναι η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της και το παστέλ χρώμα των σπιτιών.


Η Σύμη είναι σχετικά πολύ μικρό νησί που αποτελείται από την Άνω Σύμη που είναι και το Χωριό αλλά και το Γιαλό που είναι και το λιμάνι του νησιού. Το μικρό αυτό μαγευτικό νησί έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε έναν από τους πιο δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς τόσο λόγω της άγριας ομορφιά της όσο και της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής της που το κάνουν να ξεχωρίζει.

Πώς πάω

Το νησί είναι προσβάσιμο είτε αεροπορικώς είτε ακτοπλοϊκώς. Χρειάζεται πρώτα να πάτε στην Ρόδο και από εκεί με πλοίο στην Σύμη όπου θα φτάσετε μέσα σε 1 ώρα. Αν έχετε δικό σας σκάφος μπορείτε να το αφήσετε στο λιμάνι του νησιού.

Τι να κάνω

Το νησί των Χαρίτων, όπως ονομάζεται από την μυθολογία, έχει μια λιτή ομορφιά και εκπέμπει μια ηρεμία που μπορεί να κάνει τον κάθε επισκέπτη να το ερωτευτεί. Τα νεοκλασικά σπίτια με τα κεραμίδια στις στέγες σε ταξιδεύουν σε άλλη εποχή.


Στη Σύμη πρέπει να επισκεφθείτε οπωσδήποτε το Ναυτικό Μουσείο και να δείτε τα μοναδικά του εκθέματα και να ταξιδέψετε στην ιστορία του νησιού και να μάθετε για την ζωή του συμιακού ψαρά καθώς και για τον ναύτη και τον έμπορο. Ακόμη, το Δημοτικό ρολόι και το άγαλμα του κ. Βαλσάμη, «τον Μιχαλάκη» είναι από τα πιο γνωστά αξιοθέατα.


Η απογευματινή ώρα είναι ιδανική για μια βόλτα στο νησί καθώς την ώρα που δύει ο ήλιος τα πολύχρωμα σπιτάκια φωτίζονται πολύ όμορφα και δημιουργείται μια πολύ ρομαντική ατμόσφαιρα. Μπορείτε να περάσετε το απόγευμά σας σε ένα από τα δεκάδες καφενεία και να γευτείτε τον υπέροχο καφέ με τα μοναδικά του αρώματα. Αν έχετε χρόνο, αξίζει να επισκεφθείτε το μοναστήρι του Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτη, και στα δυτικά τα απομεινάρια του Κάστρου των Ιωαννιτών Ιπποτών.

Αν από την άλλη σας αρέσει και η νυχτερινή ζωή, το νησί έχει αρκετά νυχτερινά μπαράκια όπου μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας με θέα την θάλασσα.


Οι παραλίες της Σύμης ξεχωρίζουν για την ανέγγιχτη ομορφιά τους και τα κρυστάλλινα νερά τους. Μια από τις πιο διάσημες παραλίες είναι η Νος, στην οποία μπορείτε να φτάσετε είτε με το αμάξι, είτε με ταξί ή λεωφορείο. Από τις πιο όμορφες θεωρούνται και η Νανού και η παραλία του Αγίου Γεωργίου Δυσάλωνα καθώς τα γαλαζοπράσσινα νερά τους θα σας κάνουν να τις ερωτευτείτε και να κάνετε ένα από τα πιο όμορφα μπάνια της ζωή σας.

Φαγητό για… μερακλήδες

Η γαστρονομία της Σύμης είναι από τις πιο ξεχωριστές και θα δοκιμάστε μοναδικές γεύσεις. Το πιο γνωστό έδεσμα του νησιού είναι το συμιακό γαριδάκι! Αν δεν ξέρετε τι είναι, πρόκειται για σπάνια ποικιλία γαρίδας που βρίσκεται μόνο στην θάλασσα της περιοχής. Φυσικά πρέπει να δοκιμάστε τα τοπικά ψάρια, ενώ από γλυκά ξεχωρίζουν τα συμιακά ακούμια, που έχουν παρόμοια γεύση με τους λουκουμάδες.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *