ροή ειδήσεων

Κορονοϊός - έρευνα: Ο ιός βλάπτει σχεδόν όσο η καρδιακή προσβολή



H ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Φρανκφούρτης διενήργησε την έρευνα σε δείγμα 100 ατόμων


Μία ακόμη έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ο κορονοϊός δημιουργεί πλήθος παρενεργειών στον ανθρώπινο οργανισμό. Σύμφωνα με Γερμανούς επιστήμονες, το 78% των ασθενών που ανάρρωσαν από τον νέο κορονοιό, εμφάνισαν δομικές αλλαγές στην καρδιά τους σαν να είχαν υποστεί καρδιακή προσβολή.

Γερμανοί επιστήμονες προειδοποιούν ότι o ιός βλάπτει σχεδόν όσο η καρδιακή προσβολή, σύμφωνα με το αποτύπωμα που αφήνει στον ανθρώπινο οργανισμό η νόσος Covid- 19 και πιο συγκεκριμένα στους μύες της καρδιάς. H ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Φρανκφούρτης διενήργησε την έρευνα σε δείγμα 100 ατόμων.

Πενήντα από τους συμμετέχοντες ήταν υγιείς προτού νοσήσουν, ενώ οι υπόλοιποι είχαν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι, οι περισσότερες ασθενείς που νόσησαν και είτε ανάρρωσαν είτε απεβίωσαν από τον νέο κορονοιό, παρουσίασαν τις ίδιες βλάβες στην καρδιά με αυτές που είχαν όσων είχαν υποστεί καρδιακή προσβολή.

Οι μελέτες έδειξαν ότι, πάνω από το 75% των ασθενών που ανάρρωσαν είχαν υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης στο αίμα τους γεγονός που συνήθως υποδηλώνουν ότι κάποιος υπέστη καρδιακή προσβολή.

Σε πάνω από το 60% των ασθενών που απεβίωσαν από επιπλοκές της νόσου Covid- 19, εντοπίστηκε ιικό φορτίο στον καρδιακό μυ. Αυτό σημαίνει, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες ότι, ο νέος κορονοϊός μολύνει άμεσα τους καρδιακούς μύες.

Πλέον καθίσταται σαφές ότι, ο ιός που πλήττει το αναπνευστικό επιτίθεται επίσης στο καρδιαγγειακό σύστημα, καθώς και σε πολλά άλλα όργανα, συμπεριλαμβανομένων των νεφρών και του εγκεφάλου. Ωστόσο, οι νέες μελέτες ρίχνουν φως στις ανησυχητικές βλάβες που μπορεί να υποστεί η καρδιά των ασθενών με Covid-19.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *