ροή ειδήσεων

Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών - Καλλιτεχνικών Φορέων για το Εθνικό Θέατρο Ρόδου



Μια νέα Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών - Καλλιτεχνικών Φορέων για το Εθνικό Θέατρο Ρόδου συστήθηκε πρόσφατα με την πρόθεση να ενωθούν, αρχικά, καλλιτέχνες από το χώρο των Παραστατικών Τεχνών: της Μουσικής, του Χορού, του Θεάτρου και του Κινηματογράφου, σε μία κοινή προσπάθεια, ώστε η φωνή και η άποψη τους, ως προς την αποκατάσταση, επαναλειτουργία και χρήση του Εθνικού Θεάτρου, να ληφθεί υπόψη στον τελικό σχεδιασμό της μελέτης του, για την κάλυψη των καλλιτεχνικών αναγκών του τόπου.

Οι ίδιοι οι δημιουργοί: Χορευτές, Χορογράφοι, Μουσικοί, Ερμηνευτές, Σκηνοθέτες, Σκηνογράφοι, Ηθοποιοί, Κινηματογραφιστές, Μαέστροι, Συνθέτες, Μηχανικοί Ήχου Θεάτρων, Φωτιστές, προτίθενται να συνεισφέρουν στη σωστή επιστημονική και τεχνική αποκατάσταση του Θεάτρου ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλοι χώροι για να φιλοξενούνται εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου.

Οι άνθρωποι των Παραστατικών Τεχνών της Ρόδου θέλησαν να πιάσουν το νήμα από εκεί που σταμάτησε και να συνεχίσουν τις προσπάθειες ώστε να αποκτήσει η Ρόδος και πάλι το Θέατρο της. Το ιστορικό αυτό Θέατρο, αρχικά με το όνομα TeatroPuccini που δόθηκε προς τιμήν ενός από του μεγαλύτερους Ιταλούς Συνθέτες της Όπερας, παραμένει κλειστό σχεδόν 14 χρόνια, με αποτέλεσμα όχι μόνο την φθορά του αλλά και την υποβάθμιση των πολιτιστικών δρώμενων που δεν έχουν τον κατάλληλο χώρο να πραγματοποιηθούν.

Στις 17 Ιουλίου, αντιπρόσωποι της πρωτοβουλίας θα συναντηθούν με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Στέφανο Δράκο, για να ενημερωθούν για την πορεία των εργασιών του Εθνικού Θεάτρου.

Ρόδος, 14/7/2020

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *