ροή ειδήσεων

Επιστολή από ξενοδοχοϋπάλληλο: «Οι περισσότεροι έχουν να δουν λεφτά από τα Χριστούγεννα»



"Θα χρειαστώ το τηλέφωνο του κυρίου Σταμάτη γιατί, πιστέψτε με, έξω εκεί υπάρχουν χιλιάδες οικογένειες που δεν έχουν να φάνε"


Ο ξενοδοχοϋπάλληλος Νίκος Κουλούρας-Κάλλας, απογοητευμένος από την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο του, προχώρησε στην εξής επιστολή προς τον πρωθυπουργό, που αναρτήθηκε στη σελίδα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας:

«Κάπου, κάποτε, κύριε Μητσοτάκη, μία Αμερικανίδα συγγραφέας, η Alice Walker το 1944, είχε γράψει ότι αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία πρέπει να περνούν πολύ από τον χρόνο τους γελώντας μαζί μας. Πόση αλήθεια άραγε κρύβεται σε αυτή τη φράση μετά από 76 χρόνια! Γιατί ο εμπαιγμός και η κοροϊδία προς τους μπροστάρηδες του τουρισμού είναι άνευ προηγουμένου. Γιατί, κύριε πρόεδρε της κυβέρνησης, και θα απευθυνθώ και στον κ. Βρούτση - που εσείς αποκαλείτε υπουργό Εργασίας, εγώ έχω άλλη άποψη - αν καταφέρεις να ξεγελάσεις κάποιον δε σημαίνει ότι είναι χαζός, απλά σημαίνει ότι δεν είσαι ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ.


Κύριε Μητσοτάκη, σας έχω επισημάνει πολλές φορές την αναγκαιότητα λύσεων για την αξιοπρεπή διαβίωση των εποχικών εργαζομένων. Οι περισσότεροι από τους εποχικούς εργαζόμενους έχουν να δουν επίδομα μόλις 400 ευρώ από τον Απρίλη και κάποιοι άλλοι από τα Χριστούγεννα. Και όμως, αυτός ο κόσμος είναι που κράτησε την ελληνική οικονομία στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Και αντί επιβράβευσης με παλαμάκια στα μπαλκόνια... έρχεται ο κύριος Βρούτσης και κάνει ό,τι είναι δυνατόν να μας εξαθλιώσει οικονομικά και ψυχολογικά. Βγήκατε όλοι οι πολιτικοί να συμπαρασταθείτε στη μάνα με το κοριτσάκι που λιποθύμησε στη Ρόδο. Είδαμε την κυβέρνηση σε χρόνο dt να λύνει το πρόβλημα της οικογένειας αυτής. Είδαμε τα ΜΜΕ με αναλυτικά ρεπορτάζ, με πρωταγωνιστές την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, να δείχνουν την ευαισθησία και το ενδιαφέρον για την άτυχη ξενοδοχοϋπάλληλο από τη Ρόδο. Μέχρι και ο γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κύριος Σταμάτης, επικοινωνούσε τακτικά με την άτυχη ξενοδοχοϋπάλληλο. Δύο μήνες κρύβονται τα προβλήματα των εποχικών κάτω από το χαλί και μετατρέπουν το αυτονόητο σε φιλανθρωπία και ανθρωπιά.


Μια παράκληση: Θα χρειαστώ το τηλέφωνο του κυρίου Σταμάτη γιατί, πιστέψτε με, έξω εκεί υπάρχουν χιλιάδες οικογένειες με σοβαρότερα προβλήματα, που έχουν ανάγκη άμεσης βοήθειας. Υπάρχουν χιλιάδες οικογένειες εποχικών που δεν έχουν να φάνε, που δεν έχουν να πάρουν φάρμακα, που δεν έχουν να πληρώσουν το νοίκι τους, το ρεύμα τους, και δε βλέπουν πουθενά ελπίδα. Απλώς είναι άτυχοι γιατί το πρόβλημά τους δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Κύριε Μητσοτάκη, κύριοι 300, που εμείς σας πληρώνουμε, μήπως, λέω, πρέπει να σκύψετε πραγματικά στα προβλήματα των εποχικών εργαζομένων; Να δώσετε σε όλους ανεξαιρέτως τους εποχικούς εργαζόμενους επαναπρόσληψη με αναστολή εργασίας, “πάγωμα” οφειλών προς ΔΕΚΟ, εφορία και τράπεζες, και επέκταση Ταμείου Ανεργίας μέχρι τον Μάρτη του 2021. Κύριοι, αυτά έπρεπε να έχουν ήδη γίνει αθόρυβα και πριν λιποθυμήσει κάποιο παιδί ή αυτοκτονήσει κανείς από απελπισία. Γιατί, κύριε πρωθυπουργέ, την ημέρα που ο οίκτος γίνεται εμπαιγμός, αρχίζει μια εποχή βαρβαρότητας».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *