επικαιρότητα

Ι. Μάζης: Η αλλαγή στάσης της Γαλλίας, η ανακήρυξη ΑΟΖ και το ΚαστελόριζοΗ ανακήρυξη ΑΟΖ/ υφαλοκρηπίδας που είναι μονομερείς δικαίωμα μας είναι το «κλειδί» για να μπλοκάρουμε όλες τις παράνομες κινήσεις της Τουρκίας


Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών , Ιωάννης Μάζης, μιλώντας στο Ράδιο 98.4 ανέλυσε γιατί η Γαλλία φαίνεται να επιλέγει στη ζωτικής σημασίας και για την ίδια Ανατολική Μεσόγειο, να επιστρέψει στην «Γκωλική» πολιτική της αυτόνομης προβολής ισχύος και συγκρότησης αντι-τουρκικού μετώπου, την ώρα που η Γερμανία με την πολιτική ίσων αποστάσεων, «κλείνει το μάτι» στην Τουρκία.


Ο ίδιος μίλησε για την αποκαλυπτική στάση μερίδας της ελληνικής ελίτ, που εξακολουθεί να κινείται στη καταστροφική λογική του κατευνασμού και σε λάθος επιλογές και αντιλήψεις , όπως αναδείχθηκαν από την συνέντευξη του Χρ. Ροζάκη στη KΡΗΤΗ-TV, σημειώνοντας ότι «απομονώνοντας» το σύμπλεγμα του Καστελόριζου, από την συστάδα της Δωδεκανήσου, όπου με διεθνείς συνθήκες ανήκει, ουσιαστικά ανοίγουμε την πόρτα όχι μόνο για αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά και της ίδιας της κυριαρχίας μας και του καθεστώτος σε όλα τα Δωδεκάνησα.

Η ανακήρυξη ΑΟΖ/ υφαλοκρηπίδας που είναι μονομερείς δικαίωμα μας, η άμεση οριοθέτηση με την Κυπριακή Δημοκρατία ΑΟΖ και αφού πρώτα έχουμε επεκτείνει ενιαία την Αιγιαλίτιδα ζώνη μας στα 12 ν.μ. , με κλειστούς κόλπους , σημεία πρόσοψης ακτών και σημεία βάσης με γραμμές βάσης, που θα έχουν αποσταλεί ως οι συντεταγμένες για τον υπολογισμό των θαλασσίων ζωνών μας στις αρμόδιες διευθύνσεις του ΟΗΕ, είναι το «κλειδί» για να μπλοκάρουμε όλες τις παράνομες κινήσεις της Τουρκίας με βάση το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Με μια οριοθέτηση με την Κύπρο, βάζουμε στην ιστορία και την Αίγυπτο, ενώ οι συζητήσεις για μερική οριοθέτηση με την Αίγυπτο είναι εκ του πονηρού, είπε, αφού δείχνουν έλλειψη στρατηγικής και φοβικά σύνδρομα ορισμένων.

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: 3 τουρίστες στο στρατ. νοσοκομειο Ρόδου
άλλοι σε κοβιντ πανσιον στην Κρεμαστή
σσσσσ

M M S

M M S
Θυμάστε στο ενυδρείο, πίσω από τη νομαρχία ,το υπέροχο αυτό φυτό ;Τώρα γρασίδι. Ευτυχώς που και που φυτρωνει μόνο του. Η φωτογραφία είναι από ένα σημείο στο Γενναδι

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά