ροή ειδήσεων

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για πιθανές επιθέσεις εθνικιστών σε τουρκικούς στόχους


Η αστυνομική φρούρηση περιλαμβάνει και επιχειρήσεις τουρκικών συμφερόντων, ενώ μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στην παρακολούθηση "ακραίων" καλεσμάτων στα social media.


Η "επικίνδυνη" απόφαση του Τουρκικού Συμβουλίου της Επικρατείας για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, έχει προκαλέσει τον συναγερμό στις ελληνικές αστυνομικές αρχές για "ακραίες" εθνικιστικές αντιδράσεις εναντίον τουρκικών στόχων. Σε αυτό το πλαίσιο από χθες λαμβάνονται έκτακτα αστυνομικά μέτρα τα οποία θα υλοποιηθούν από στελέχη της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Κρατικής Ασφάλειας, ακόμη και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.


Κατά την διάρκεια των αστυνομικών συσκέψεων αποφασίστηκε η μετατροπή του υπό κατασκευή τζαμιού στο Βοτανικό, σε "φρούριο", με την αύξηση των στατικών δυνάμεων φρούρησης περιμετρικά και συνεχείς εποχούμενες περιπολίες.


Παράλληλα, αυξάνονται οι περιπολίες έξω από Τουρκική Πρεσβεία και προξενείο, με τις εντολές να κάνουν λόγο για αυξημένη επαγρύπνηση. Πλέγμα ασφαλείας έχει στηθεί γύρω από τις τουρκικές διπλωματικές αποστολές, ενώ θα εντατικοποιηθούν κάποια μέτρα φύλαξης σε "γνωστούς" αυτοσχέδιους χώρους λατρείας. Η αστυνομική φρούρηση περιλαμβάνει και επιχειρήσεις τουρκικών συμφερόντων, ενώ μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στην παρακολούθηση "ακραίων" καλεσμάτων στα social media προκειμένου να προλαμβάνονται ενδεχόμενες συγκεντρώσεις και επιθετικές ενέργειες.

Κατά της μετατροπής του μουσείου σε τζαμί

Σημειώνεται πως κατά της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί έχει ταχθεί ο πολύ γνωστός τούρκος ιστορικός και πρώην διευθυντής του μουσείου, Ιλμπέρ Ορταϊλί. "Η Αγία Σοφία δεν είναι παιχνίδι, ούτε πρέπει να μετατρέπεται σε πολιτικό όχημα. Είναι επικίνδυνο", δήλωσε στο κανάλι "ΧαμπέρΤουρκ", το ρεπορτάζ του οποίου αποκάλυψε τη δικαστική τροπή της υπόθεσης στις 2 Ιουλίου. "Οι μουσειολόγοι και οι ιστορικοί πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή. Πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης το 1934", πρόσθεσε ο Ιλμπέρ Ορταϊλί.

Ο πρώην πρωθυπουργός και ηγέτης του νεοσύστατου κόμματος του μέλλοντος, Αχμέτ Νταβούτογλου, ζήτησε από την κυβέρνηση Ερντογάν να μη χρησιμοποιεί τα κοινά και ιερά σύμβολα της χώρας επειδή "ζορίζεται".

Ο Ταγίπ Ερντογάν ιδιαίτερα καυστικός είχε δηλώσει σχετικά: "Τώρα άρχισε κάτι καινούριο. Λένε ‘μην κάνετε ποτέ την Αγιά Σοφιά τζαμί’. Το προτείνετε ή μας δίνετε εντολές; Γιατί δεν πρόκειται ποτέ να σας πάρουμε την άδεια".

Παράλληλα με την αύξηση των μέτρων ενόψει της απόφασης της τουρκικής δικαιοσύνης, τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., βρίσκονται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων και στο εγχώριο πεδίο. Ο ένας χρόνος διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, το νομοσχέδιο για τις συγκεντρώσεις, οι κακές εργασιακές συνθήκες, το ξεκίνημα των εργασιών στο Ελληνικό, οι εκκενώσεις καταλήψεων, αποτελούν μερικά από τα θέματα που μπορεί να αποτελέσουν αφορμή για καταδρομικές και άλλες ενέργειες, ενώ παρατηρούν την έντονη προσπάθεια στρατολόγησης "αχαρτογράφητων" νεαρών για την πραγματοποίησή τους.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *