ροή ειδήσεων

Του χρόνου το καλοκαίρι το εμβόλιο στην Ελλάδα

Ανοδική τάση για τον δείκτη μετάδοσης R, βλέπει ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας


«Του χρόνου το καλοκαίρι στην Ελλάδα θα έχουμε κάποια εμβόλια αρχικά για τις ευπαθείς ομάδες. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό. Για να σταματήσει ο ιός στην Ελλάδα θα πρέπει να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού τουλάχιστον», τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.


Όπως είπε, επιδημιολογικά η Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση από πολλές χώρες στον κόσμο. Ωστόσο, ο ιός μπορεί να επανέλθει ανά πάσα στιγμή. Δε μπορούμε να εφησυχάσουμε, καθώς έχουμε διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, τα ορφανά κρούσματα είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των ειδικών. Και αυτό γιατί τα περισσότερα κρούσματα είναι ασυμπτωματικά. Πιο ανησυχητικό είναι ότι από τα 30 περίπου κρούσματα καθημερινά τα περισσότερα δεν είναι εισαγόμενα. Αυτό δείχνει ότι ο δείκτης μετάδοσης R έχει ανοδική τάση, επεσήμανε ο κ. Σύψας. «Τα πρώτα αποτελέσματα των συνωστισμών τα βλέπουμε τώρα από την αύξηση των κρουσμάτων».

Τέλος Δεκεμβρίου θα έχουμε μια περίοδο που η γρίπη με τον κορωνοϊό θα συνυπάρχουν. Θα γίνουν μαζικοί εμβολιασμοί για τη γρίπη, είπε ο καθηγητής.


Επίσης, τέλος Δεκεμβριού και αρχές του νέου έτους θα έχουμε επιτυχείς δοκιμές στη φάση 3 και αδειοδότηση των εμβολίων του κορωνοϊού.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *