ροή ειδήσεων

RHODES SUMMER FESTIVAL: Η Ρόδος «επενδύει» στον πολιτισμό



Ο πολιτισμός ανθεί στη Ρόδο και συνδυάζεται αρμονικά με την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό. Αυτό αποδεικνύει και το γεγονός ότι το Rhodes Summer Festival, που έχει ως κύριο χορηγό του τον πλήρως ανακαινισμένο πολυχώρο Ακταίον του δραστήριου Ροδίτη επιχειρηματία Κώστα Αποστολίδη, ξεχώρισε και βραβεύθηκε στα φετινά Tourism Awards.

Το ιστορικό Ακταίον μάλιστα, σημείο αναφοράς για κάθε Ροδίτη, φιλοξένησε και κάποιες από τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις, με ελεύθερη μάλιστα είσοδο. Ποιος δεν έχει πιει τον καφέ του στον Ακταίον, στη μεγάλη και δροσερή αυλή του, κάτω από τον μεγαλειώδη φίκο μπέντζαμιν που φυτεύτηκε στις 31 Μαρτίου 1947, ιστορική ημέρα απελευθέρωσης για το νησί, που δεσπόζει στο παλιό λιμάνι, σε απόσταση αναπνοής από την εμβληματική είσοδο με τα ελάφια.

Το Rhodes Summer Festival (Ακταίον Festival) εστίασε στο να γίνουν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Ρόδου προσβάσιμες στους ξένους επισκέπτες του νησιού που θέλουν να πάρουν μια ελληνική γεύση του σύγχρονου μουσικού πολιτισμού της χώρας. Το βραβευμένο φεστιβάλ φιλοξένησε κορυφαία ονόματα, ανάμεσα στα οποία οι: Πυξ Λαξ, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Βασίλης Καρράς, Χαΐνηδες, Ψαραντώνης, Κώστας Χατζής, Αλκηστις Πρωτοψάλτη, Active Member κ.ά.

«Ο πολιτισμός είναι βασικό όχημα, κύρια γέφυρα σύνδεσης με τον τουρισμό του νησιού και σημείο προσέλκυσης νέων επισκεπτών», λέει στον «Ε.Τ.» ο Κώστας Αποστολίδης, ένας διορατικός επιχειρηματίας που έχει όραμα και μεγάλα σχέδια για την αναβάθμιση του νησιού στο οποίο είδε το φως της ζωής. Ο Κώστας Αποστολίδης έφυγε από τη Ρόδο πολύ νέος και όταν γύρισε μετά από είκοσι χρόνια βρήκε το νησί διαφορετικό, όπως λέει: «Οταν επέστρεψα περίμενα ότι το νησί μου θα ήταν όπως το άφησα όταν έφυγα, που είχε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα στο χώρο της εστίασης και στις παροχές που προσέφερε στον επισκέπτη του. Οταν γύρισα είδα ότι το νησί είχε χάσει τη λάμψη του σ’ αυτόν τον τομέα. Αυτό μου έδωσε τη σκέψη να πληρώσω το κενό που είχε δημιουργηθεί. Οραματίσθηκα μια σύγχρονη Ρόδο, που θα προσφέρει όλα όσα ζητά ο απαιτητικός τουρίστας, που έρχεται για να ξεκουραστεί και να χαλαρώσει και αναζητά παροχές υψηλής ποιότητας και αισθητικής. Γι’ αυτό άλλωστε επένδυσα στην παραλία της Τσαμπίκα, η οποία θα αναβαθμιστεί πλήρως για να λειτουργήσει από του χρόνου εντελώς αναμορφωμένη και η οποία θα φιλοξενήσει κορυφαία πολιτιστικά γεγονότα και ηχηρά ονόματα καλλιτεχνών από το εξωτερικό. Ανάμεσά τους κορυφαίοι d’js ή και ονόματα όπως οι Ερος Ραμαζότι, Αντρέα Μποτσέλι κ.ά. Το ίδιο θα συμβεί και στο πρώην Paradise Club, στην παραλία της Λίνδου, έκτασης 3.500 τετραγωνικών, με τρία στρέμματα πάρκινγκ, το οποίο επίσης αναβαθμίζουμε για να λειτουργήσει και αυτό από την επόμενη χρονιά. Σε όλα αυτά θα φιλοξενούνται κορυφαίοι μουσικοί και καλλιτέχνες, καθώς θεωρώ ότι η υψηλής ποιότητας εκδηλώσεις είναι τρόπος προσέλκυσης καλού τουρισμού», σημειώνει ο Κώστας Αποστολίδης, ο οποίος έχει βάλει επίσης την υπογραφή του στο υψηλών προδιαγραφών εστιατόριο Amalfi Coast στην παραλία της Ρόδου, στο Sinatra Cocktail Bar, που προσφέρει όμορφες βραδιές στην παλιά πόλη, αλλά και στο Pine Trees Art Hotel, για ευχάριστη διαμονή στην Ιξιά.

Δίνει επίσης τα εύσημα στο δήμαρχο του νησιού Αντώνη Καμπουράκη, ο οποίος προέρχεται από τον επιχειρηματικό χώρο και λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, αντιλαμβάνεται τις κινήσεις που γίνονται για το καλό του νησιού και τις στηρίζει.

Ο Ροδίτης επιχειρηματίας Κώστας Αποστολίδης αγαπά πολύ το νησί του και το αποδεικνύει και με άλλες κινήσεις που αναζωογονούν το νησί και προσφέρουν και δουλειά και στους κατοίκους του. Μόνο στην παραλία της Τσαμπίκα αναμένεται να εργαστούν εκατοντάδες ντόπιοι. Στηρίζει και τον αθλητισμό του νησιού καθώς όπως σημειώνει είναι ο κεντρικός χορηγός στην ομάδα της Ιαλυσού της Β’ Εθνικής, ενώ έχει επίσης χορηγήσει τον Διαγόρα της Ρόδου, την ομάδα μπάσκετ Κολοσσός, αλλά και την ομάδα του χωριού της Κοσκινούς.

Απόψε στη Ρόδο εμφανίζεται ο Γιάννης Πλούταρχος, ενώ τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων που θα φιλοξενήσει το νησί περιλαμβάνεται και συναυλία της Φωτεινής Δάρρα. Αλλες συναυλίες και εκδηλώσεις θα ανακοινωθούν σύντομα.

eleftherostypos

Σχόλια

  1. Ανώνυμος31/7/20 16:36

    ..................................... Κάπως περίεργο το θέμα..... Κόψε κάτι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/8/20 06:15

    Πολλές ανακρίβειες


    Πολλές ανακρίβειες
    Τόσα χρόνια το ροδος φεστιβάλ το οργάνωνε ο πολιτιστικός της ροδου
    Αυτος πλήρωνε τα συγκροτήματα
    που εμφανίστηκε τώρα το δωρεάν συναυλίες από τον σούπερ επιχειρηματία.......
    ειδικά για το ακταιον κ δωρεάν συναυλίες οι σεκιούριτι αν δεν είχες κλείσει τραπεζι να καθίσεις για να πληρώσεις σε έδιωχναν
    Μακάρι να κάνει τα μισά από ότι υπόσχεται κ να προκληθεί η ροδος όπως της αξιζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *