επικαιρότητα

Γιατί η Süddeutsche Zeitung «μιλάει» για αναμφισβήτητη νίκη Ερντογάν μετά την πρόσφατη έντασηΣτην ελληνοτουρκική διένεξη για τις γεωτρήσεις και τη διαμεσολάβηση της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχόλιό της η Süddeutsche Zeitung, αναφερόμενη στην μεγάλη ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, των τελευταίων ημερών.«Επειδή ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δεν φοβάται τους στρατιωτικούς κινδύνους, οι φρεγάτες των Τούρκων και των Ελλήνων ήρθαν επικίνδυνα κοντά. Η Καγκελάριος κατάφερε να διαμεσολαβήσει μεταξύ των δυο εταίρων του ΝΑΤΟ αλλά προφανώς την τελευταία στιγμή. Η Άγκυρα ανέβαλε προς το παρόν τις προκλητικές γεωτρήσεις της. Τώρα θα πρέπει να μιλήσουν. Αυτό όμως σημαίνει πως η Αθήνα θα πρέπει να απομακρυνθεί από τις σκληρές θέσεις της για τα κυριαρχικά δικαιώματα των 3.000 νησιών και νησίδων της. Κάτι που για τον ξιφομάχο Ερντογάν, ο οποίος προσβλέπει στο διαμοιρασμό των πρώτων υλών, είναι μια αναμφισβήτητη νίκη», αναφέρει μεταξύ άλλων η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.


Εθνικό συμφέρον να βοηθηθεί η Ελλάδα

Την ίδια στιγμή, εξάλλου, άρθρο του πρώην Καγκελαρίου Γκέρχαρντ Σρέντερ με τον τίτλο «Η Ευρώπη πρέπει να γίνει πιο ευρωπαϊκή» φιλοξενεί η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. Στο άρθρο αναφέρεται: «Είναι προς όφελος του εθνικού μας συμφέροντος να βοηθηθούν οι χώρες που επλήγησαν ιδιαίτερα πολύ από την κρίση και να σταθούν και πάλι στα πόδια τους. Αυτό ισχύει για τη Γαλλία, τον σημαντικότερο πολιτικό μας εταίρο, αλλά αυτό ισχύει και για την Ιταλία, την Ισπανία και την Ελλάδα. Η Γερμανία εξάγει το 60% των προϊόντων της στις χώρες της ΕΕ. Η κατανάλωση σε αυτές τις χώρες, η οποία έχει πληγεί εξαιτίας του κορωνοϊού, εγγυάται την ευημερία μας και τις θέσεις εργασίας μας».


«Ακτινογράφηση» των ασθενών με κορονοϊό από την ομάδα Καραγιαννίδη

Στην έρευνα που έκανε η ομάδα του ελληνικής καταγωγής πνευμονολόγου και εντατικολόγου Κρίστιαν Καραγιαννίδη αναφέρεται το περιοδικό Spiegel και γράφει: «Η ερευνητική ομάδα αξιολόγησε τα στοιχεία 10.000 ενηλίκων που διαγνώσθηκαν με Covid 19 σε κάποιο νοσοκομείο της Γερμανίας. Η ομάδα του Κρίστιαν Καραγιαννίδη από τα νοσοκομεία της Κολωνίας δημοσιεύει τα αποτελέσματα στο εξειδικευμένο περιοδικό ‘’The Lancet Respiratory Medicine’’. Οι πληροφορίες προέρχονται από τον ασφαλιστικό φορέα AOK, όπου υπάγεται το ένα τρίτο των ασφαλισμένων στη Γερμανία. Οι ασθενείς νοσηλεύθηκαν σε 920 διαφορετικά νοσοκομεία στη Γερμανία».

Όσον αφορά πιο συγκεκριμένα στοιχεία η έρευνα πιστοποιεί ότι «η μέση ηλικία των νοσηλευομένων ήταν τα 72 έτη. Αυτό δεν σημαίνει ότι νοσηλεύθηκαν μόνο ηλικιωμένοι. Το 29% των ασθενών ήταν μεταξύ 18 και 59 ετών… Η πλειονότητα των ασθενών που νοσηλεύονταν με Covid 19 είχαν ένα ή περισσότερα υποκείμενα νοσήματα. Συνηθέστερα είχαν υπέρταση (56%) και ακολουθούν διαβήτης (28%), αρρυθμίες (27%)… Κατά μέσο όρο οι ασθενείς παρέμειναν δυο εβδομάδες στο νοσοκομείο. Όποιος χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη 25 ημέρες και οι 13,5 ήταν με μηχανική υποστήριξη».


Το δημοσίευμα συνεχίζει με διάφορα άλλα στατιστικά και καταλήγει: «Γενικά τα συμπεράσματα από τα νούμερα επιβεβαιώνουν άλλες μελέτες, οι οποίες καταδεικνύουν το ρόλο των υποκείμενων νοσημάτων και την υψηλή θνησιμότητα στους ασθενείς που έπρεπε να έχουν μηχανική υποστήριξη. Η νέα έρευνα όμως καταδεικνύει άλλη μια φορά πως ο Covid19 απειλεί θανάσιμα και νέους ανθρώπους».

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: οι Ρομά σε ξενοδοχείο... συντομα

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά