ροή ειδήσεων

Windmills: 6 παραδοσιακοί ανεμόμυλοι και 1 στη Ρόδο που μετατράπηκαν σε πολυτελή καταλύματα!



Αποτελούν ιδιαίτερες προτάσεις διαμονής για όσους αναζητούν ξεχωριστές λύσεις για τις διακοπές τους. Εάν ψάχνετε κάτι διαφορετικό πέρα από μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, boutique ξενοδοχεία, μικρά καταλύματα ή Airbnb, θα σας το προσφέρουν παλιοί ανεμόμυλοι που έχουν μετατραπεί σε καλαίσθητα ξενοδοχεία. Πολυτελείς ή παραδοσιακές γωνιές, με θέα τη θάλασσα αλλά και τις ανέσεις ενός μοντέρνου καταλύματος, οι παλιοί ανεμόμυλοι, κυρίως σε νησιωτικούς προορισμούς, είναι έτοιμοι να σας υποδεχτούν.


Σας ταξιδεύουμε από τη Λήμνο μέχρι τη Σίφνο και από τη Ρόδο μέχρι τα Κουφονήσια. Πάρτε ιδέες και κλείστε τη διαμονή σας!

1) Limnos Windmills



Το Limnos Windmills βρίσκεται στο παραδοσιακό χωριό Κοντιάς της Λήμνου και αποτελεί άριστη πρόταση για ρομαντικές αποδράσεις ζευγαριών και όχι μόνο.

Οι ανεμόμυλοι δεσπόζουν στο σημείο πάνω από 200 χρόνια και αποτελούν σημείο όπου η ιστορία και η παράδοση συναντούν το σύγχρονο και την άνεση.

Πέντε ανακαινισμένοι ανεμόμυλοι. Τέσσερα μοντέρνα διώροφα δωμάτια. Ξύλινα χειροποίητα έπιπλα, air-condition, ψυγείο, τηλεόραση, καθώς και ιδιωτική βεράντα σε κάθε ανεμόμυλο είναι μόνο οι βασικές από τις παροχές που θα κάνουν τον επισκέπτη να νιώσει άνετα

Ο χώρος του cafe με τα χειροποίητα τραπέζια στον περιβάλλοντα χώρο, θα μετατρέψουν το πρωινό σας με τοπικά προϊόντα σε ανάγκη ώστε να ξεκινήσετε την εξόρμησή σας στην όμορφη Λήμνο.



Info:

Limnos Windmills,

Θέση Κούκος, Κοντιάς, Λήμνος

Τηλ.: 6986 918 520

3) Mythica, The tower hill- Ρόδος



Η γοητευτική Mythica Tower Mill Villa είναι χτισμένη πάνω στην άμμο και βρίσκεται στην όμορφη παραλία της Ιαλυσού, στο νησί της Ρόδου.

Χρονολογείται από τον 15ο αιώνα και οι δημιουργοί της κατάφεραν να μετατρέψουν τον ανεμόμυλο σε ένα σημαντικό μνημείο ελληνικής παράδοσης και αρχιτεκτονικής.

Το κατάλυμα προσφέρει απίστευτη θέα, καθώς βρίσκεται μόλις 3 μέτρα από τη θάλασσα, ενώ οι επισκέπτες του απολαμβάνουν γωνιές πολυτέλειας με σύγχρονη διακόσμηση.

Περιλαμβάνει 3 υπνοδωμάτια, 3 μπάνια, τηλεόραση επίπεδης οθόνης με δορυφορικά κανάλια, τραπεζαρία, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και αίθριο με θέα στον κήπο.

Στην παραθεριστική κατοικία υπάρχει παιδική χαρά. Το Mythica Tower Mill - Windmill Villa προσφέρει υπηρεσία ενοικίασης ποδηλάτων και ιδιωτική παραλία.







Info:

Mythica- The tower hill

Ιαλυσός, Ρόδος

Tηλ.: 6932935721

3) Windmill Villas, Santorini



Μπλε, πράσινη ή λιλά, όποια κι αν επιλέξεις αποτελεί άψογη επιλογή για χαλάρωση σε ένα περιβάλλον με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Το Santorini Windmill Villas είναι ένα συγκρότημα τριών νεόδμητων παρόμοιων πολυτελών ανεμόμυλων που βρίσκονται στο όμορφο νησί της Σαντορίνης. Η τοποθεσία των βιλών προσφέρει πανοραμική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος.

Κάθε βίλα είναι εντελώς ανεξάρτητη, εξοπλισμένη με ιδιωτική πισίνα, τζακούζι, βεράντα, ανθισμένο κήπο, ιδιωτική είσοδο και θέση στάθμευσης. Μπορεί να φιλοξενήσει έως 5 άτομα και είναι το ιδανικό θέρετρο για ζευγάρια νεόνυμφων, παρέες φίλων, καθώς και απόλυτα ασφαλές για οικογένειες με παιδιά.

Βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Σαντορίνης, ανάμεσα στην πρωτεύουσα των Φηρών και τον παραδοσιακό οικισμό της Οίας. Αυτή η γαλήνια πλευρά του νησιού διατηρεί την ηρεμία του ακόμη και κατά τη διάρκεια της high περιόδου.





Info:

Windmill Villas, Santorini

Σαντορίνη,

Τηλ.: 22860-25207

4) The Windmills Kimolos



Το Windmill Kimolos στεγάζεται σ' έναν παραδοσιακό ανεμόμυλο του 19ου αιώνα, 600μ. μακριά από το λιμάνι της Ψάθης στην Κίμωλο.

Τα δωμάτια και οι σουίτες του Windmill διαθέτουν μπαλκόνι, αίθριο ή βεράντα, κατάλευκους τοίχους, γήινα χρώματα, χτιστούς καναπέδες και όλες τις ανέσεις των σύγχρονων καταλυμάτων.

Οι επισκέπτες μπορούν να ξεκινήσουν την ημέρα τους με αγγλικό πρωινό το οποίο σερβίρεται καθημερινά στην ηλιόλουστη βεράντα με θέα στη θάλασσα. Για ποτά, καφέ και ελαφρά γεύματα επισκεφτείτε το μπαρ του καταλύματος.





Info:

The Windmill Kimolos

Ψάθη, Κίμωλος

Τηλ: 2130391846 & 2130391824

5) Windmill Villa, Κουφονήσια



Αποτελεί μια από τις πιο ιδιαίτερες επιλογές για διαμονή στο πανέμορφο Κουφονήσι.

Το ειδυλλιακό σκηνικό και η ησυχία κάνουν τον ανεμόμυλο ιδανικό μέρος για χαλάρωση, ηρεμία με εύκολη πρόσβαση στα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου.

Ο μύλος είναι ένας παραδοσιακός ανεμόμυλος των Κυκλάδων. Χτίστηκε περίπου το 1830 κατά την περίοδο που οι κάτοικοι της Αμοργού εγκαταστάθηκαν στο νησί.

Οι εργασίες επισκευής του άρχισαν το 2000 υπό την επίβλεψη των υπηρεσιών του ΥΠΠΟ και ολοκληρώθηκαν πέντε χρόνια μετά.

Αποτελείται από δύο ορόφους, δύο υπνοδωμάτια και μια σύγχρονη κουζίνα, ενώ στο κέντρο δεσπόζει η εντυπωσιακή ξύλινη σκάλα.





Info:

Windmill Villa, Κουφονήσια

Άνω Κουφονήσι

Τηλ.: 6944 572 607

6) Windmill Bella Vista, Σίφνος



Ζήστε μια ξεχωριστή εμπειρία στον Ανεμόμυλο του ξενοδοχείου Windmill Bella Vista στη Σίφνο και νιώστε κομμάτι του Αιγαίου. Η μονάδα διαθέτει και απλά δωμάτια, ωστόσο, η διαμονή σας στον πλήρως ανακαινισμένο Ανεμόμυλο θα είναι σίγουρα ξεχωριστή.

Είναι ένας δυόροφος μύλος με δυο κρεβατοκάμαρες με κτιστά κρεβάτια, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, καθιστικό, μπάνιο και μεγάλη ιδιωτική κυκλική βεράντα με πανοραμική θέα στην θάλασσα.

Η χωρητικότητά του είναι 2-4 άτομα και η ατμόσφαιρα εκεί είναι τόσο ξεχωριστή όσο θα γίνει και το ταξίδι σας αν τον επιλέξετε.





Info:

Windmill Bella Vista,

Αρτεμώνας, Σίφνος

Τηλ.: 22840 33518

7) Ανεμόμυλος Καραμήτσου- Μήλος



Ο ανεμόμυλος βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμό Τρυπητή στη Μήλο, ο οποίος είναι αμφιθεατρικά χτισμένος, προσφέροντας εκπληκτική θέα στη θάλασσα. Το κατάλυμα στις παρυφές του χωριού γειτνιάζει με άλλους ανεμόμυλους, αλλά και με την εκκλησία που βρίσκεται στην περιοχή.

Ο παραδοσιακός Ανεμόμυλος κατασκευάστηκε αρχικά το 1859 για την άλεση των σιτηρών. Αργότερα, το 1985 αγοράστηκε από την οικογένεια Καραμήτσου και διαμορφώθηκε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια. Το 2010 πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανακαίνισης μεταμορφώνοντας τον ανεμόμυλο στο απόλυτο ρουστίκ κατάλυμα, με την πέτρα και το ξύλο να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διακόσμησή του.

Οι επισκέπες μπορούν να περάσουν όμορφες στιγμές χαλάρωσης στους χτιστούς καναπέδες και τις πολυθρόνες του περιποιημένου κήπου με τη μυλόπετρα να ενισχύει τον παραδοσιακό χαρακτήρα του καταλύματος.





Info:

Ανεμόμυλος Καραμήτσου

Τρυπητή - Μήλος

Τηλ. 21521 54836

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *