ροή ειδήσεων

Τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι οδηγοί με το air condition στα αυτοκίνητά τους



Βρισκόμαστε ήδη στις πρώτες ημέρες Αυγούστου και η ζέστη είναι στο ζενίθ της. Έτσι, όσοι κάνουμε χρήση αυτοκινήτου με το που μπαίνουμε σε αυτό το πρώτο που κάνουμε είναι να ανοίγουμε το air condition.

Δείτε για παράδειγμα τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι οδηγοί με το air condition στα αυτοκίνητά τους...

Δεν βάζουμε σε σωστή θέση τους αεραγωγούς

Ένα πολύ βασικό λάθος για την λειτουργία του κλιματισμού είναι ότι δεν βάζουμε τους αεραγωγούς σε σε σωστή θέση και δεν επιλέγουμε τη σωστή ροή αέρα. Γι' αυτό κάποιες φορές δεν αισθανόμαστε δροσιά. Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες δεν έχει να κάνει με τη θερμοκρασία, αλλά προς ποια κατεύθυνση ρέει ο αέρας στην καμπίνα.

Βάζουμε αμέσως σε λειτουργία το aircondtion

Αυτό αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη. Η πρώτη κίνηση που θα κάνουμε θα πρέπει να είναι να ανοίγουμε πόρτες και παράθυρα να μπαίνει δροσερός αέρα. Έτσι καταφέρνουμε να μειώσουμε αισθητά τη θερμοκρασία στην καμπίνα των επιβατών. Αμέσως μόλις μειωθεί η θερμοκρασία τότε ο οδηγός μπορεί να ενεργοποιήσει τον κλιματισμό, ο οποίος θα έχει άμεση ανταπόκριση.

Δεν αλλάζουμε όταν πρέπει τα φίλτρα

Γνωρίζεις ότι θα πρέπει να αλλάζεις τα φίλτρα στα 15.000 ή 20.000 χιλιόμετρα αφενός για να υπάρχει σωστή ροή αέρα, αφετέρου για να μην αναπτυχθούν μικρόβια στο φίλτρο που με την σειρά τους θα περάσουν στην καμπίνα; Επίσης καλό θα είναι να γίνεται μία φορά τον χρόνο συντήρηση του κλιματισμού ώστε το κλειστό κύκλωμα να έχει καλύτερη απόδοση.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *