επικαιρότητα

Το 'παρασκήνιο' πίσω από την 'υποχώρηση' της Τουρκίας - Η Ελλάδα σύρεται σε διάλογο μετά από παρέμβαση ΓερμανίαςΜε έντονο τρόπο καταφέρεται ο Κύπριος ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης, ενάντια στην Ελλαδική ηγεσία, δίνοντας την δική του πληροφόρηση για το "μεγάλο παιχνίδι" που διαδραματίστηκε στο παρασκήνιο της πρόσφατης ελληνοτουρκικής κρίσης.

Όπως χαρακτηριστικά γράφει, "αντί της ορθής διευρυμένης αντιμετώπισης της νεοοθωμανικής επεκτατικότητας με ηγετικό ρόλο στη Γαλλία, η Αθήνα επέλεξε να προσεταιριστεί την Γερμανία διαχωρίζοντας την τουρκική επεκτατικότητα βάσει … των ονομάτων των ερευνητικών τουρκικών σκαφών!".

Ο λόγος για τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν προς "πρόσκαιρη εκτόνωση της κρίσης" στην Μεσόγειο, υπό την απειλή καθόδου του ερευνητικού Oruc Reis πλησίον του Καστελορίζου.

Μετά και από τις εκτιμήσεις διάφορων έγκριτων αναλυτών, λαμβάνοντας υπόψη και δημοσιογραφικές πληροφορίες σε Ελλαδικά και Κυπριακά ΜΜΕ, ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ Κώστας Μαυρίδης, επιβεβαιώνει την "υποχώρηση" της Ελλάδας, μετά και από γερμανική παρέμβαση, δρομολογώντας έναν ελλαδοτουρκικό διάλογο υπό άνισους όρους, σε ένα ανατολίτικο παζάρι δούναι και λαβείν.

Πηγή πληροφόρησής του φαίνεται να είναι είναι Ευρωβουλευτίνα, δεξί χέρι του Μακρόν, με στενή συνεργασία για θέματα ευρωπαικής άμυνας με τον ίδιο.


Μιλώντας στο ThemaOnline, δηλώνει πως "η Ελληνική Κυβέρνηση φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων. Αντί να αξιοποιήσει τον θεόσταλτο Μακρόν-Γαλλία, μένει προσδεδεμένη στην Γερμανία". Εξηγώντας, είπε ότι η Γερμανία στόχευσε στον τορπιλλισμό της υπό συγκρότηση πρώτης αμυντικής συμμαχίας κρατών της ΕΕ (εντός ΝΑΤΟ). Οι Μητσοτάκης κ Δένδιας, προσθέτει, έχουν "εγκαταλείψει" την Ελλάδα. Αντί να έχουν κορυφαία προτεραιότητα την αντιμετώπιση της τουρκικής επεκτατικότητας (όπως κ η Γαλλία το συμμερίζεται ως απειλή), αυτομόλυσαν προς την Γερμανία που τους διασφάλισε ... διάλογο για να διαπραγματευτούν πόσα να δώσουν. Και με εγκατάλειψη της Κύπρου.

Δείτε την δημοσίευση του Ευρωβουλευτή:

Η διαφορά στα δύο τουρκικά σκάφη είναι στα … ονόματα!

Η αποφασιστικότητα της Αθήνας απέναντι στην τουρκική επεκτατικότητα με επίκεντρο το Καστελόριζο υπήρξε καθοριστική για την πρόσκαιρη αναδίπλωση της τουρκικής «αρπακτικότητας». Ωστόσο, η απάντηση του πρωθυπουργικού συμβούλου Αλ. Διακόπουλου για το πώς αντιμετωπίζει η Ελληνική κυβέρνηση την νέα εισβολή του τουρκικού Barbaros στην Κυπριακή ΑΟΖ, ενώ έχει δρομολογηθεί ελλαδοτουρκικός διάλογος, υπήρξε μνημείο πολιτικής ανεπάρκειας. Όπως δήλωσε, το Oruc Reis στο Καστελόριζο και το Barbaros στην Κύπρο «είναι δύο διαφορετικά πράγματα... Η καταπάτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου δεν είναι και κάτι που γίνεται για πρώτη φορά.». Δεν ενδιαφέρει σε ποιο κόμμα ή ιδεολογία ανήκει ο εν λόγω σύμβουλος, αλλά η τοποθέτηση του στοιχειώνει τον Ελληνισμό προς νέο εθνικό ακρωτηριασμό, που ο πρωθυπουργικός περίγυρος θα φορτώνει σε άλλους.

Το μεγάλο «παιγνίδι» στο παρασκήνιο υπήρξε ιδιαίτερα σημαντικό για την πρόσκαιρη εκτόνωση με τις δηλώσεις ανακούφισης του πρωθυπουργικού περίγυρου που πρέπει να το αναδείξουμε. Η «συμφωνία αποκλιμάκωσης» που ικανοποίησε την Αθήνα θυμίζει την φαιδρή εμμονή της Λευκωσίας για «καλό κλίμα» στις συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού με αποτέλεσμα το ... μηδέν. Στην πράξη, η τουρκική επεκτατικότητα στρέφεται με μεθοδικότητα εναντίον Κύπρου, Ελλάδας και Γαλλικών συμφερόντων καθώς και άλλων (Αιγύπτου, Ισραήλ). Αντί της ορθής διευρυμένης αντιμετώπισης της νεοοθωμανικής επεκτατικότητας με ηγετικό ρόλο στη Γαλλία, η Αθήνα επέλεξε να προσεταιριστεί την Γερμανία διαχωρίζοντας την τουρκική επεκτατικότητα βάσει … των ονομάτων των ερευνητικών τουρκικών σκαφών! Η παρέμβαση της Γερμανίας προς την Τουρκία, πέτυχε κάτι τεράστιο για την Γερμανία το οποίο αποσιωπάται. Η Γερμανία απέτρεψε την ανάληψη πρωταγωνιστικού ρόλου από την Γαλλία στην συγκρότηση ευρωπαϊκής άμυνας με αφετηρία την ευρύτερη Αν. Μεσόγειο, ακυρώνοντας την αμυντική συμμαχία Γαλλίας-Ελλάδας και τον παραγκωνισμό της Γερμανίας. Ποιο ήταν το … αντάλλαγμα προς την Ελληνική Κυβέρνηση για αυτό το τεράστιο όφελος προς την Γερμανία, όταν δεν απαίτησε καν ακύρωση της επικείμενης παράδοσης υπερσύγχρονων γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία;

Λογοδοτούμε ενώπιον της Ιστορίας με κριτήριο πολιτικής επάρκειας την διορατικότητα. Οι φωνασκίες όσων αντιδρούν από κομματικό φανατισμό και η μιζέρια όσων προσδοκούν το έλεος του ισλαμοφασίστα, θα αποτελούν ιστορικό όνειδος. Είμαστε ενώπιον μιας ευνοϊκής συγκυρίας εξωτερικών παραγόντων, με τον Πρόεδρο Μακρόν στη Γαλλία και άλλα κράτη σε εχθρική διάταξη προς την Τουρκία. Θα μπορούσε να υπάρχει Ενιαία Αμυντική Άμυνα με ακλόνητη αποτρεπτική ισχύ, κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, θωράκιση σε όλα τα επίπεδα…

Το ερώτημα είναι αδυσώπητο: Η Αθήνα επέλεξε να αντιμετωπίσει την τουρκική επεκτατικότητα ή να προσαρμόσει την αντίδρασή της στο βαθμό που ανέχεται η ελλαδική κοινωνία;


Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: 3 τουρίστες στο στρατ. νοσοκομειο Ρόδου
άλλοι σε κοβιντ πανσιον στην Κρεμαστή
σσσσσ

M M S

M M S
Θυμάστε στο ενυδρείο, πίσω από τη νομαρχία ,το υπέροχο αυτό φυτό ;Τώρα γρασίδι. Ευτυχώς που και που φυτρωνει μόνο του. Η φωτογραφία είναι από ένα σημείο στο Γενναδι

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά