ροή ειδήσεων

Ο κορονοϊός «χτυπάει» ξανά την Ευρώπη - Χιλιάδες κρούσματα σε Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία



Διαρκή εξάπλωση παρουσιάζει ο κορονοϊός στην Ευρώπη με τα κρούσματα και τους νεκρούς που καταγράφονται να αυξάνονται συνεχώς.


Οι καθημερινές επίσημες καταμετρήσεις σχετικά με κρούσματα που γίνονται σε Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία κάνουν φανερή την έκταση που έχει ο κορονοϊός, με τις επίσημες αρχές στις προαναφερθείσες χώρες να λαμβάνουν νέα περιοριστικά μέτρα.

Τα κρούσματα του νέου κορονοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες στη Γαλλία, όπου τις τελευταίες 24 ώρες εντοπίστηκαν 2.288 μολύνσεις, αριθμός που δεν έχει καταγραφεί στη χώρα από τον Μάιο. Συνολικά, περισσότερα από 9.330 νέα κρούσματα καταγράφηκαν μέσα σε μία εβδομάδα, εκ των οποίων τα 1.604 την Πέμπτη και 1.695 την Τετάρτη. Από τα τέλη Ιουλίου καθημερινά οι νέες μολύνσεις ξεπερνούν τις 1.000.


«Οι δείκτες επιδεινώνονται, επιβεβαιώνοντας την πιο ενεργή κυκλοφορία του ιού σε όλη τη χώρα, ιδίως μεταξύ των νεαρών ενηλίκων», ανέφερε η Γενική Διεύθυνση Υγείας καλώντας τους πολίτες να είναι «σε εγρήγορση». Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 12, φτάνοντας τους 30.324. Ωστόσο, έχει μειωθεί στους 5.011 ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται και στους 383 εκείνων που βρίσκονται στην εντατική. Στην κορύφωση της πανδημίας, στις 8 Απριλίου, οι νοσηλευόμενοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας έφτασαν τους 7.148.


Κορονοϊός - Ισπανία: 1.895 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Η Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα 1.895 νέα κρούσματα Covid-19 σε διάστημα 24 ωρών, κυρίως στις κοινότητες της Χώρας των Βάσκων, της Καταλονίας και της Αραγονίας. Ο αριθμός αυτός συγκρίνεται με τους 1.683 που ανακοινώθηκαν χθες Πέμπτη από το υπουργείο Υγείας.

Η μεγαλύτερη αύξηση μολύνσεων καταγράφηκε στη Χώρα των Βάσκων με 428 κρούσματα, μια αύξηση 26% σε σύγκριση με τη χθεσινή ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας. Συνολικά, η Ισπανία μετρά 314.362 κρούσματα Covid-19 και 28.503 θανάτους.

Οι 32.000 κάτοικοι της Αράντα ντε Ντουέρο, σε απόσταση 150 χλμ βόρεια της Μαδρίτης, τέθηκαν από χτες σε καραντίνα 14 ημερών, μία από τις πολλές τοπικές καραντίνες που επιβάλλονται στην Ισπανία σε μια προσπάθεια των αρχών να περιορίσουν τη διασπορά του νέου κορονοϊού. Ενάμιση μήνα μετά την πλήρη άρση του lockdown στην Ισπανία, η Αράντα ντε Ντουέρο στην αυτόνομη κοινότητα Καστίλη και Λεόν, γνωστή για τους αμπελώνες της, επαναφέρει τους περιορισμούς στις μετακινήσεις και την απαγόρευση της εισόδου ή εξόδου από την κοινότητα αυτή.

Τοπικές καραντίνες έχουν ήδη επιβληθεί κυρίως στη Χώρα των Βάσκων, την Καταλονία και την Αραγονία. Η Ισπανία, μία από τις πλέον πληγείσες χώρες από την πανδημία, μετρά έως σήμερα 310.000 κρούσματα και 28.500 θανάτους. Η αστυνομία εγκατέστησε σημεία ελέγχου περιμετρικά της πόλης, η οποία θα παραμείνει σε αποκλεισμό για τουλάχιστον 2 εβδομάδες, όπως διαπίστωσε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου. Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου ελέγχουν τις ταυτότητες όσων επιθυμούν να μεταβούν στην Αράντα ντε Ντουέρο και εμποδίζουν οποιονδήποτε θέλει να φύγει, εκτός κι αν διαπιστώνεται σοβαρός λόγος. Σε κάποια φορτηγά με εμπορεύματα επιτρέπεται να εισέλθουν στην πόλη, διευκρινίζει ο φωτορεπόρτερ του AFP.

«Όλα είναι πολύ ήρεμα, σίγουρα φοβόμαστε λίγο. Κάποια καταστήματα έκλεισαν, όμως στην τελική μοιάζει σχεδόν σαν μια κανονική ημέρα. Σίγουρα το ηθικό μας έχει λίγο πέσει, διότι δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί», είπε σε τηλεφωνική συνομιλία με το Γαλλικό Πρακτορείο η Μαρία Χοσέ Φερνάνδεθ, μια πωλήτρια σε κατάστημα ρούχων, ηλικίας 27 ετών.

Παρά την αξιοσημείωτη αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 με 19.405 νέες μολύνσεις τις τελευταίες 7 ημέρες, το υπουργείο Υγείας διαβεβαίωσε χθες ότι η Ισπανία δεν βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας. Οι πλέον πληγείσες περιφέρειες είναι η Καταλονία (βορειοανατολικά) με περισσότερα από 5.100 κρούσματα που διαγνώστηκαν αυτήν την εβδομάδα και η γειτονική Αραγονία με 4.100 κρούσματα.

Οι τοπικές καραντίνες που επιβάλλονται ποικίλλουν ανάλογα την περιοχή: η Βαρκελώνη, για παράδειγμα, κάλεσε τους κατοίκους της να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους, ενώ στην Αράντα ντε Ντουέρο εφαρμόζεται αυστηρός αστυνομικός έλεγχος.

Κορονοϊός - Ιταλία: Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα

Συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 552 νέοι θετικοί στον ιό και 3 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Κατά τη χθεσινή ημέρα, τα νέα κρούσματα ήταν 402 και οι νεκροί 6. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών, σε όλες τις 21 περιφέρειες της χώρας σήμερα προέκυψαν θετικοί στην Covid-19.

Την ίδια ώρα, το νοσοκομείο λοιμωδών νόσων Σπαλαντσάνι της Ρώμης ανακοίνωσε ότι από τις 24 Αυγούστου θα ξεκινήσει την πειραματική φάση στον άνθρωπο εμβολίου για τον κορονοϊό το οποίο είναι αποτέλεσμα των ερευνών Iταλών επιστημόνων.

Σήμερα το βράδυ, δε, το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Κόντε αναμένεται να εγκρίνει νέα μέτρα προς στήριξη των πολιτών που υπέστησαν σοβαρές οικονομικές συνέπειες από την πανδημία.

Στις κύριες αποφάσεις, όπως διέρρευσε, θα συμπεριλαμβάνονται διακόσια επιπλέον εκατομμύρια ευρώ για την αρωγή των ιταλικών δήμων, τετρακόσια ευρώ άπαξ για τις οικογένειες που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, ενώ οι επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα που θα προσλαμβάνουν εργαζόμενους, για τους πρώτους τρεις μήνες δεν θα πρέπει να αναλαμβάνουν το κόστος της καταβολής ενσήμων.

Γερμανία: 1.122 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε ένα 24ωρο

Ακόμη 12 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία, όπου παράλληλα εντοπίστηκαν 1.122 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει τους 9.195 νεκρούς επί συνόλου 215.336 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη ημέρα κατά την οποία ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης τα οποία εντοπίστηκαν στη Γερμανία ξεπέρασε τα χίλια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/8/20 22:21

    Η ΦΥΣΗ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ.ΕΠΕΙΔΗ ''ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ''ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ ΠΑΡΑ-ΦΥΣΗΝ.ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΥΤΟ ΜΕΡΙΚΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΝ ΕΧΕΙ'ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ''.ΜΑΛΛΟΝ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΔΗ.-ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ.-ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *