ροή ειδήσεων

Σχεδόν έτοιμο το νοσοκομείο στην Κάρπαθο



Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για την έναρξη λειτουργίας του γενικού νοσοκομείου Καρπάθου. Ηδη το προσωπικό του Κέντρου Υγείας του νησιού έχει μετακινηθεί στο νέο νοσοκομείο, ενώ σε λειτουργία έχουν τεθεί το μικροβιολογικό και το ακτινολογικό εργαστήριο. Εντός του Αυγούστου αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι προσλήψεις των πρώτων μόνιμων γιατρών του νοσοκομείου.

Χθες ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης, συνοδευόμενος από τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου Χρ. Ροϊλό, επισκέφθηκε την Κάρπαθο για να παραστεί σε συνάντηση εργασίας στο γενικό νοσοκομείο του νησιού. Σύμφωνα με το υπ. Υγείας, από τις 9 Αυγούστου έχει μετακινηθεί στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου το προσωπικό του Κέντρου Υγείας, το οποίο παρέχει τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης.


Το μικροβιολογικό καθώς και το ακτινολογικό εργαστήριο λειτουργούν κανονικά. Καθήκοντα διοικητή προς το παρόν ασκεί ο επικεφαλής του νοσοκομείου Ρόδου, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής νέου διοικητή, η συγκρότηση διοικητικού συμβουλίου και η έγκριση προϋπολογισμού του νέου νοσοκομείου. Μέχρι την έγκριση του προϋπολογισμού, οι δαπάνες λειτουργίας του θα βαρύνουν τις πιστώσεις του προϋπολογισμού της 2ης ΥΠΕ. Eχει ολοκληρωθεί η πρόσληψη νοσηλευτικού και λοιπού επικουρικού προσωπικού για την κάλυψη 27 θέσεων προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια σε υγειονομικό δυναμικό για την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου.

Εντός του Αυγούστου ολοκληρώνονται οι προσλήψεις 6 μόνιμων ιατρών και η επαναπροκήρυξη 7 θέσεων ιατρών, που ήταν άγονες στην προηγούμενη προκήρυξη. Εχει ολοκληρωθεί η μεταφορά τηλεφωνικών γραμμών, η ενεργοποίηση του Διαδικτύου και του «Σύζευξις» και έχει ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Οι υπηρεσίες καθαριότητας και φύλαξης έχουν ανατεθεί προσωρινά σε ιδιωτικές εταιρείες. Παράλληλα, προχωρεί και η ανάθεση για τις υπηρεσίες σίτισης.

«Ο πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του στην Κάρπαθο ένα χρόνο πριν, είχε δεσμευθεί για τη λειτουργία του νοσοκομείου εντός του 2020. Κάνουμε πράξη τη δέσμευση αυτή», δήλωσε ο κ. Κοντοζαμάνης και πρόσθεσε: «Αν και η φετινή χρονιά μάς επιφύλασσε μια πρωτόγνωρη δοκιμασία για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με συντονισμένες ενέργειες και αποφασιστικές κινήσεις υλοποιούμε το όραμα δεκαετιών των Καρπαθίων».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *