ροή ειδήσεων

Ποιές συναλλαγές δεν θα γίνονται από αύριο στις Τράπεζες, λόγω covid



Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ενημερώνει τους συναλλασσόμενους για τις συναλλαγές που δεν θα μπορούν να διενεργούν στα τραπεζικά καταστήματα από την Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020 μετά την απόφαση Δ1α/ΓΠ οικ. 48002/2020 για «εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μη ιατρικής μάσκας σε εμπορικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, χώρους γραφείων και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19»


Η ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων Covid 19 τον Ιούλιο του 2020 οδήγησε στην νομοθετική καθιέρωση της υποχρεωτικής χρήσης μη ιατρικής μάσκας από εργαζόμενους και καταναλωτές, καθώς επίσης και στη λήψη περαιτέρω περιοριστικών μέτρων.

Οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ, στην προσπάθειά τους να επιτευχθεί η πλήρης εφαρμογή των νέων μέτρων (βλ. Δ1α/ΓΠ οικ. 48002/2020), με σκοπό τη διαφύλαξη της υγείας εργαζομένων στα τραπεζικά καταστήματα και των συναλλασσομένων με αυτά γνωστοποιεί ότι από την Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020 και μέχρις ότου υπάρξει νεότερη ανακοίνωση, δεν θα πραγματοποιούνται στα τραπεζικά καταστήματα με φυσική παρουσία οι ακόλουθες συναλλαγές:
  • Αναλήψεις μετρητών έως €400. Η ανάληψη μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιείται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.
  • Καταθέσεις μετρητών έως €1.000. Οι καταθέσεις μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.
  • Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ) εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Δεν θα δίνεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης αυτών των συναλλαγών με χρήση μετρητών στο ταμείο.
  • Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα πραγματοποιούνται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση οι συναλλσόμενοι θα πρέπει να αξιοποιήσουν την χρεωστική κάρτα της τράπεζας τους και τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική της Τράπεζας που έχουν συνεργασία.

Επίσης η ΕΕΤ, παρακαλεί να περιορίσει το κοινό τις επισκέψεις στα τραπεζικά καταστήματα. Εάν παρόλα αυτά καθίσταται αναγκαία η προσέλευσή σας σε τραπεζικό κατάστημα παρακαλείστε α) να διαθέτετε προστατευτική μάσκα β) να τηρείτε τις αποστάσεις ασφαλείας.

money-tourism.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος4/8/20 03:06

    Και εμεις οι της τριτης και τεταρτης ηλικιας αποκληροι που βαδιζουμε ολοταχως στον θανατο μας
    σε ποιον θα αναθεσουμε να μας διευκολυνει στην νεα τοσο σκληρη και ναζιστικη συμπεριφορα των
    τραπεζων??? Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ μας θελει ΡΟΜΠΟΤ! Ας κανει τα παιδια μας αφου γι'αυτο τα εκπαιδευει.Ας φροντισουν να τοποθετησουν εναν υπαληλο να βοηθαει τους ανημπορους γερους και
    ασχετους πελατες στα ΑΤΜ με το αναλογο μπουρμπουαρ. Αρκετα εκμεταλευονται τις καταθεσεις μας
    ας πουνε και ενα ευχαριστω στα περιφανα γηρατια που ελεγαν καποτε. Και μη χειροτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/8/20 07:05

    Και φυσικά δεν μπαίνετε στον κόπο να σκεφτείτε ότι υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι κυρίως ηλικιωμένοι που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ΑΤΜ πόσο μάλλον το ίντερνετ.Κι αφού όλα μπορούν να γίνουν από τα μηχανήματα,το προσωπικό στις τράπεζες τι το θέλετε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *