ροή ειδήσεων

Στο στόχαστρο της Sabah o Αλέξανδρος Διακόπουλος



Επιθετικά σχόλια σε οξύ τόνο από τον τουρκικό Τύπο (Sabah) εισέπραξε o σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού Αλέξανδρος Διακόπουλος, με αφορμή το άρθρο του στην «Κ» της Κυριακής.

Το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, που εμφανίζει την Ελλάδα κατά την πρόσφατη ένταση στη Μεσόγειο σχεδόν εκλιπαρούσα για βοήθεια τη Γερμανία, τη Γαλλία και την ΕΕ, επιτίθεται στον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας προσάπτοντάς του «προκλητικές δηλώσεις».


«Ξέχασε ότι ζήτησε βοήθεια από τη Γερμανία», όταν η Τουρκία κινητοποιήθηκε στο Καστελόριζο, αναφέρει η Sabah χαρακτηρίζοντας μάλιστα «αλαζονικό» το συγκεκριμένο απόσπασμα του άρθρου Διακόπουλου:


«Είμαστε σε πρώιμο στάδιο και οι διερευνητικές δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει. Από πλευράς μας επιθυμούμε αυτό να γίνει το ταχύτερο δυνατόν, γιατί η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Οπου συμφωνήσουμε οριοθετούμε και όπου διαφωνήσουμε το παραπέμπουμε στη Χάγη. Εφόσον ο διάλογος τελεσφορήσει θα φέρει σταθερότητα και θα κατοχυρώσει τα δικαιώματα της χώρας μας.

Εάν η Τουρκία αφήσει πίσω της τη λογική της έντασης, των πιέσεων και του καταναγκασμού, θα ανοίξει ο δρόμος της συνεργασίας της με την Ελλάδα και την Ευρώπη, που θα έχει πολλαπλά και πολλαπλασιαστικά οφέλη. Αν όμως όχι –και η κατάσταση κακοφορμίσει– τότε θα βρεθεί προ των ευθυνών της. Η Ελλάδα έχει αποδείξει την αξιοπιστία της. Είμαστε μια χώρα που ακολουθεί μια πολιτική αρχών με προσήλωση στο δίκαιο, όμως είμαστε και μια χώρα που ξέρει να προασπίζεται τα συμφέροντά της. Δεν συζητάμε υπό πίεση, δεν υποχωρούμε σε εκβιασμούς και δεν ορρωδούμε προ απειλής».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *