ροή ειδήσεων

Παραδέχθηκαν το φιάσκο: Εμβόλιο που χρηματοδοτεί ο Bill Gates επανέφερε την πολιομυελίτιδα στην Αφρική- Φόβοι για πανδημία



Τα Ηνωμένα Έθνη αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι μια μεγάλη διεθνής πρωτοβουλία εμβολίου κατά της πολιομυελίτιδας από τον Μπιλ Γκέιτς προκαλεί στην πραγματικότητα το ξέσπασμα της ασθένειας, για την εξάλειψη της οποίας δημιουργήθηκε.


Τα ίδια τα Ηνωμένα Έθνη παραδέχονται και το Associated Press μετέδωσε αυτή την παραδοχή, πως ένα εμβόλιο που χρηματοδοτήθηκε από τον Μπιλ Γκέιτς επανέφερε στην πραγματικότητα την πολιομυελίτιδα στην Αφρική.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν αρκετά παιδάκια στην Αφρική, είτε νεκρά, είτε μόνιμα ανάπηρα, μετά τη λήψη του εμβολίου πολιομυελίτιδας που είχε δημιουργήσει και διανείμει ο Bill Gates. Άραγε τι θα κάνει το εμβόλιο του COVID που ετοιμάζει;

Ο Π.Ο.Υ. αναγκάζεται να παραδεχτεί ότι το εμβόλιο που χρηματοδοτείται από τον Μπιλ Γκέιτς προκαλεί ξέσπασμα πολιομυελίτιδας σε μέρη όπως η Αφρική.

Eνώ διεθνείς οργανισμοί όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υπερηφανεύονταν για την υποτιθέμενη «εξάλειψη της πολιομυελίτιδας» από τα εμβόλια, φαίνεται να γίνεται τελικά, το αντίθετο. Η δεκαετής εκστρατεία τους για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας, τώρα σκοτώνει δεκάδες αθώα παιδιά που ζουν σε φτωχές χώρες.

Οι αξιωματούχοι υγείας αρχίζουν να παραδέχονται ότι το σχέδιό τους να σταματήσουν την επέλαση της πολιομυελίτιδας έχει γυρίσει μπούμεραγκ, καθώς τα παιδιά παραλύουν από ένα θανατηφόρο στέλεχος ενός παθογόνου που προέρχεται από ένα ζωντανό εμβόλιο – προκαλώντας την εξάπλωση μολυσματικής πολιομυελίτιδας.

Αυτή η τελευταία πανδημία που προκαλείται από φαρμακευτικές ουσίες ξέσπασε στις αφρικανικές χώρες του Τσαντ και του Σουδάν και ο ένοχος έχει εντοπιστεί: ένας ιός πολιομυελίτιδας που προέρχεται από εμβόλιο τύπου 2. Οι αξιωματούχοι φοβούνται τώρα ότι αυτό το νέο επικίνδυνο στέλεχος θα μπορούσε σύντομα να «υπερπηδήσει ηπείρους», προκαλώντας περαιτέρω θανατηφόρα κρούσματα σε όλον τον κόσμο.

Αυτό το σοκαριστικό γεγονός που αποτελεί πανωλεθρία της Big Pharma δεν είναι καινούργιο. Αφού ξόδεψαν περίπου 16 δις δολάρια επί 30 χρόνια για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας, οι διεθνείς οργανισμοί υγείας «κατά λάθος» επανέφεραν την ασθένεια στο Πακιστάν, στο Αφγανιστάν και στο Ιράν, καθώς η περιοχή της Κεντρικής Ασίας επλήγη από ένα μολυσματικό στέλεχος πολιομυελίτιδας που γεννήθηκε από εμβόλιο της εταιρίας φαρμακευτικών προϊόντων που διανέμεται εκεί.

Επίσης, το 2019, η κυβέρνηση της Αιθιοπίας διέταξε την καταστροφή 57.000 φιαλιδίων εμβολίου από το στόμα κατά της πολιομυελίτιδας τύπου 2 (mOPV2) μετά από παρόμοιο ξέσπασμα πολιομυελίτιδας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το στοματικό εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας προωθείται στον αφρικανικό πληθυσμό από την Πρωτοβουλία Global Polio Eradication Initiative (GPEI), μια κοινοπραξία που υποστηρίζεται και χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates.

Όλα αυτά πρέπει να προκαλέσουν ανησυχία, ειδικά τώρα με τις δυτικές κυβερνήσεις και τους φαρμακευτικούς γίγαντες, που βιάζονται να κυκλοφορήσουν το νέο πειραματικό εμβόλιο που χρηματοδοτείται από τον Gates για τον παγκόσμιο πληθυσμό.

Επί του παρόντος, το πρώτο πειραματικό εμβόλιο COVID-19 δοκιμάζεται στον αφρικανικό πληθυσμό μέσω του GAVI Vaccine Alliance, ενός άλλου οργανισμού που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Gates. Ένας μεγάλος κύκλος δοκιμών σε ανθρώπους θα πραγματοποιηθεί στη Νότια Αφρική, τις οποίες διαχειρίζεται τοπικά το Πανεπιστήμιο του Witwatersrand στο Γιοχάνεσμπουργκ – ένα ακόμη ίδρυμα που χρηματοδοτείται από τον Γκέιτς.

Αυτή η τελευταία αποκάλυψη από την Αφρική θα έπρεπε να σημάνει συναγερμό και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στους υπεύθυνους υγείας και να θέσουν αμείλικτα ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του πολυαναμενόμενου εμβολίου «θαύματος» για την COVID.
Όπως αναφέρει επίσης το πρακτορείο ΑΡ:polio Africa screenshot

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι μια νέα επιδημία πολιομυελίτιδας στο Σουδάν συνδέεται με μια συνεχιζόμενη επιδημία που προκαλείται από εμβόλιο στο Τσαντ – μια εβδομάδα αφότου ο οργανισμός υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου κήρυξε την αφρικανική ήπειρο απαλλαγμένη από τον ιό της επιθετικής πολιομυελίτιδας.

Σε δήλωσή του ο ΠΟΥ αναφέρει ότι δύο παιδιά στο Σουδάν – ένα από το κράτος του Νότιου Νταρφούρ και το άλλο από το κράτος Gedarif, κοντά στα σύνορα με την Αιθιοπία και την Ερυθραία – παρέλυσαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2020. Και τα δύο είχαν εμβολιαστεί πρόσφατα κατά της πολιομυελίτιδας. Ο ΠΟΥ δήλωσε ότι οι αρχικές έρευνες επιδημίας δείχνουν ότι οι περιπτώσεις συνδέονται με μια συνεχιζόμενη επιδημία που προέρχεται από εμβόλιο στο Τσαντ, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά πέρυσι και τώρα εξαπλώνεται στο Σουδάν και το Καμερούν.

Ο ΠΟΥ ανέφερε ότι υπάρχει ξέσπασμα στο Σουδάν και συνεχιζόμενη μετάδοση από το Τσαντ και πρόσθεσε ότι η γενετική ακολουθία επιβεβαίωσε αριθμό εισαγωγών του ιού στο Σουδάν από το Τσαντ.

Ο ΠΟΥ δήλωσε ότι βρήκε 11 επιπλέον κρούσματα πολιομυελίτιδας που προέρχονται από εμβόλιο στο Σουδάν και ότι ο ιός είχε επίσης εντοπιστεί σε περιβαλλοντικά δείγματα. Υπάρχουν συνήθως πολλές περισσότερες αναφορές για κάθε επιβεβαιωμένο ασθενή με πολιομυελίτιδα. Η εξαιρετικά μολυσματική ασθένεια μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα στο μολυσμένο νερό και συχνότερα προσβάλλει παιδιά κάτω των 5 ετών.

Σε σπάνιες περιπτώσεις ο ζωντανός ιός πολιομυελίτιδας στο στοματικό εμβόλιο μπορεί να μεταλλαχθεί σε μια μορφή ικανή να πυροδοτήσει νέο ξέσπασμα της ασθένειας.

Σημειώνεται ότι ο ΠΟΥ και οι συνεργάτες του είχαν δηλώσει ότι η Αφρικανική ήπειρος ήταν ελεύθερη από τον επιθετικό ιό της πολιομυελίτιδας, αποκαλώντας εκείνη την ημέρα «καταπληκτική και συγκινητική».

Μετά το πέρας μιας εβδομάδας από την “καταπληκτική” εκείνη μέρα, ο ΠΟΥ προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος περαιτέρω εξάπλωσης της πολιομυελίτιδας που προήλθε από το εμβόλιο σε όλη την Κεντρική Αφρική και το Κέρας της Αφρικής ήταν «υψηλός», επισημαίνοντας τις μετακινήσεις πληθυσμού μεγάλης κλίμακας στην περιοχή.

Περισσότερες από δώδεκα αφρικανικές χώρες μάχονται επί του παρόντος με το ξέσπασμα των κρουσμάτων πολιομυελίτιδας που προκαλούνται από τον ιό, όπως η Αγκόλα, το Κονγκό, η Νιγηρία και η Ζάμπια.


Εν μέσω κορωνοϊού, πολλές από τις μεγάλης κλίμακας εκστρατείες εμβολιασμού που απαιτούνται για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας έχουν διακοπεί σε ολόκληρη την Αφρική και αλλού, αφήνοντας εκατομμύρια παιδιά ευάλωτα σε μολύνσεις.

Ορισμένες από τις εκστρατείες εμβολιασμού έχουν ξαναρχίσει πρόσφατα, αλλά οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας πρέπει να εμβολιάσουν περισσότερο από το 90% των παιδιών στις προσπάθειές τους να εξαλείψουν την παραλυτική νόσο.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *