ροή ειδήσεων

Στο δόκανο της εφορίας οι συντάξεις εξωτερικού και αδήλωτα εισοδήματα



Έχουν εντοπιστεί ως μη δηλωθείσες ή ανακριβώς δηλωθείσες συντάξεις ύψους έως και 58.000 ευρώ - Εκτιμήσεις ότι ο φόρος από τα μη δηλωθέντα εισοδήματα ανέρχεται σε 6,5 εκατ. €.


Για συντάξεις από το εξωτερικό, απόκρυψη εισοδήματος και αναδρομικών, λαμβάνουν τα πρώτα «ραβασάκια» της εφορίας χιλιάδες φορολογούμενοι.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, τρεις είναι οι πηγές των διασταυρώσεων, μέσω των οποίων εντοπίστηκαν οι «στόχοι» της.

Η πρώτη αφορά σε πληροφορίες, που παραλήφθηκαν στο πλαίσιο αυτόματης ανταλλαγής, αναφορικά με εισπραχθείσες αμοιβές από μισθούς, συντάξεις και διοικητικές αμοιβές φορολογικών κατοίκων Ελλάδας από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Από τη διασταύρωση αυτή βρέθηκαν φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, που λαμβάνουν συντάξεις από χώρα της Ε.Ε. δίχως να τις δηλώνουν στη φορολογική τους δήλωση. Ιδιαίτερα σημαντικές είναι 10.000 από αυτές τις περιπτώσεις, των οποίων η εκτίμηση του φόρου από τα μη δηλωθέντα εισοδήματα ανέρχεται σε 6,5 εκατ. €. Σημειώνεται, ότι εντοπίζονται ως μη δηλωθείσες ή ανακριβώς δηλωθείσες συντάξεις ύψους έως και 58.000 ευρώ.

Η δεύτερη πηγή αφορά σε βεβαιώσεις αποδοχών, που απέστειλαν στην Α.Α.Δ.Ε. εργοδότες και ασφαλιστικοί φορείς, με τις υποβληθείσες Δηλώσεις Φορολογίας Εισοδήματος που υπέβαλαν μισθωτοί και συνταξιούχοι.


Από τη διασταύρωση αυτή, εντοπίστηκαν 40.000 περιπτώσεις μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης εισοδήματος, που υπερβαίνουν το αφορολόγητο όριο. Ενδεικτικά, αναφέρονται 65 περιπτώσεις φορολογουμένων που δεν δήλωσαν αποδοχές μεγαλύτερες των 100.000 ευρώ.


Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, η τρίτη πηγή αφορά σε αδήλωτα εισπραχθέντα αναδρομικά ποσά μισθωτών και συνταξιούχων, που εισπράχτηκαν το 2014 και υπερβαίνουν το αφορολόγητο όριο. Πιο συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν περίπου 42.000 φορολογούμενοι, οι οποίοι δεν υπέβαλαν αντίστοιχη τροποποιητική Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος, ως όφειλαν. Σημειώνεται ότι, από το σύνολο των περιπτώσεων, εντοπίστηκαν 5 φορολογούμενοι, που απέκρυψαν αναδρομικές απολαβές της τάξης των 600.000 ευρώ συνολικά.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, οι διασταυρώσεις συνεχίζονται.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/9/20 08:11

    ΚΑΝΕΝΑ ΡΑΒΑΣΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΒΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΑΓΓΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΓΙΣΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ? ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΧΙΛ ΕΥΡΩ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/9/20 10:02

    ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΤΕΒΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/9/20 10:17

    ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΕΧΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΟΣ ΠΟΙΑ !!!! ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΡΙΑΚ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΓΑ ΜΕ ΜΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΨΑΞΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΔΕΙ ΕΑΝ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΝΤΑΞΗ ΚΑΝΕΝΑΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *