ροή ειδήσεων

Στο τουρκικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης για εξηγήσεις με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας



Στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης, Μιχαήλ-Χρήστος Διάμεσης, για παροχή εξηγήσεων, σχετικά με πρωτοσέλιδο τίτλο ελληνικής εφημερίδας που αναφερόταν στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μίλησε για βαριές προσβολές σε βάρος του Τούρκου προέδρου. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Ελληνική εφημερίδα εμφανίστηκε με κατάπτυστο τίτλο για τον πρόεδρο Ερντογάν. Εκλήθη ο Έλληνας πρέσβης».«Προσβολές και ύβρεις δεν θα πρέπει να αξιολογούνται στο πλαίσιο της ελευθερίας του Τύπου. Θεωρούμε ότι η δήλωση του ελληνικού ΥΠΕΞ είναι θετική», πρσέθεσε.


Η αντίδραση του τουρκικού ΥΠΕΞ προήλθε μετά από πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία», στο οποίο είχε γραφτεί το εξής: «Siktir Git Mr. Erdogan» («Αντε γ@@@@@ κ. Ερντογάν»).

Μέσω ανακοίνωσής του σχετικά με το εν λόγω δημοσίευμα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, νωρίτερα σήμερα, ανέφερε:

«Η ελευθερία έκφρασης και η ελευθερία του Tύπου είναι απολύτως κατοχυρωμένες στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό δεν αναιρεί την υποχρέωση αποχής από ύβρεις έναντι της προσωπικότητος οιουδήποτε ατόμου, κατά μείζονα λόγο ξένων ηγετών. Η χρήση υβριστικών εκφράσεων απάδει προς τον πολιτικό πολιτισμό της χώρας μας και δεν μπορεί παρά να καταδικάζεται».







Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *