ροή ειδήσεων

Άμεση ανάγκη για αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης, που θα καλύπτει τις ανάγκες της νέας εποχής



Η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό και τις δεξιότητές του στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επόμενη 5ετία, με ποικίλες δράσεις ώστε όλοι, νέοι και μεγαλύτεροι, να αποκτήσουν δεξιότητες, που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να έχουν εργασία και να σταδιοδρομήσουν με επιτυχία σε μια ολοένα και πιο πράσινη και ψηφιακή οικονομία.

Η βελτίωση των υφιστάμενων δεξιοτήτων και η επανειδίκευση (απόκτηση νέων δεξιοτήτων) κρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως βασική προτεραιότητα για την ανάκαμψη των οικονομιών των ευρωπαϊκών χωρών, μετά τις δραματικές επιπτώσεις της πανδημίας. Ουσιαστικά, αυτή η επανάσταση στην κατάρτιση των εργαζομένων αποτελεί έναν από τους θεμελιώδεις πυλώνες του σχεδίου για το Ταμείο Ανάκαμψης, ώστε η Ευρώπη να βγει γρήγορα από την κρίση και να πορευτεί στη νέα εποχή. Όλο το σχέδιο θα το διαβάσετε στο αφιέρωμα του Tornos News για την Τουριστική Εκπαίδευση.

Στο ίδιο αφιέρωμα θα διαβάσετε συνεντεύξεις με:
Τον υφυπουργό Τουρισμού κ.Μάνο Κόνσολα, ο οποίος τονίζει την άμεση κι απόλυτη ανάγκη για αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης ιδιαίτερα στην μετά Covid-19 εποχή. "Η διαμόρφωση ενός νέου προτύπου τουριστικής ανάπτυξης, λιγότερου ευάλωτου και περισσότερο ανταγωνιστικού που θα δώσει έμφαση σε νέες μορφές τουρισμού, απαιτεί στελέχη με το ανάλογο εκπαιδευτικό υπόβαθρο", υπογραμμίζει ο κ.Κόνσολας. 

Τον πρόεδρο του ΞΕΕ κ. Αλέξανδρο Βασιλικό, ο οποίος επισημαίνει ότι οι αναβαθμισμένες δεξιότητες του προσωπικού όλων των ειδικοτήτων καθώς και οι νέες, αναδυόμενες ειδικότητες, θα αποτελέσουν βασικό ζητούμενο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στο μέλλον.

Πριν από δέκα χρόνια ήταν άγνωστες λέξεις, ειδικότητες του σήμερα με κομβικό ρόλο. Revenue Manager ή Content Manager και όλες οι ειδικότητες που υπάρχουν σήμερα είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του ξενοδοχείου λέει ο κ. Βασιλικός, ενώ υπογραμμίζει ότι όσο πιο αναβαθμισμένες είναι οι δεξιότητες του προσωπικού του αντίστοιχα υψηλότερη είναι και η ποιότητα των υπηρεσιών του.
Τον πρόεδρο της ΠΟΞ κ.Γρηγόρη Τάσιο, ο οποίος αναδεικνύει την ανάγκη της πιστοποίησης των προσόντων ως βασική προϋπόθεση για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία των εργαζομένων στον τουρισμό. Επιπλέον, όπως τονίζει ο κ. Τάσιος, τα ξενοδοχεία πλέον χρειάζονται ειδικότητες που σχετίζονται με την ψηφιακή διασύνδεση των υπηρεσιών του ξενοδοχείου και την επικοινωνία του, ενώ απαιτείται και η καλλιέργεια υπεύθυνου χαρακτήρα που νοιάζεται πραγματικά για την προστασία της υγείας και που το εκφράζει πάνω στη δουλειά του.
Τον πρόεδρο της FedHATTA, κ. Λύσανδρο Τσιλίδη, που δηλώνει ότι η εκπαίδευση στην ψηφιακή τεχνολογία, η συνεχής ενημέρωση σχετικά με τις νέες τάσεις της αγοράς και η συνειδητοποιημένη σχέση με τους ταξιδιώτες όσον αφορά την ασφάλεια στα ταξίδια, είναι οι νέες ανάγκες στην κατάρτιση των εργαζομένων στα τουριστικά γραφεία.
Τη δημιουργία Πανεπιστημιακής σχολής Τουρισμού, Ανώτατης Εκπαίδευσης, ώστε να γίνει η Ελλάδα κοιτίδα σπουδών για όλη την Ευρώπη, προκρίνει ως απόλυτη ανάγκη στη σύγχρονη τουριστική εκπαίδευση, η πρόεδρος του HAPCO, κ. Ειρήνη Τόλη.
Τον πρόεδρο του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου κ. Γιώργο Ματσίγκο, που τονίζει: "Η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει τα περισσότερα πανεπιστήμια τουρισμού. Δυστυχώς δεν έχει ούτε ένα αυτοτελές πανεπιστήμιο. Αντιθέτως, η Τουρκία η οποία ξεκίνησε τον τουρισμό έχει 23 πανεπιστήμια για τον τουρισμό. 

Στο αφιέρωμα θα βρείτε επίσης:
Τις προτάσεις του ΣΕΤΕ για την αναβάθμιση του Συστήματος Εκπαίδευσης & Κατάρτισης στον Τουριστικό Τομέα και
Μια έρευνα, λίγο προ της εμφάνισης του κορωνοϊού, του Cedefop, που δείχνει ποιες ήταν οι πιο περιζήτητες ειδικότητες στα τουριστικά επαγγέλματα στην Ευρώπη.

TornosNews.gr 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *