ροή ειδήσεων

H Μητρόπολη Ρόδου στο πλευρό των αστέγων



Tο ακίνητο της περιφέρειας που βρίσκεται στην οδό Καποδιστρίου (πρώην ΥΕΒ) θα μισθώσει και πάλι η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου (ΙΜΡ) ώστε να λειτουργήσει ως «κέντρο φιλοξενίας» για άπορους και αναξιοπαθούντες συμπατριώτες μας.

Όπως αναφέρει η «Ροδιακή» η μίσθωση θα είναι τετραετής (έως 31/12/2024) και για κάθε χρόνο η ΙΜΡ θα καταβάλλει στην περιφέρεια το συμβολικό ποσό των 100 ευρώ. Για τη μίσθωση έχει υπογραφεί και σχετική σύμβαση στην οποία αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Οι πρωτόγνωρες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες τις οποίες βιώνει η χώρα μας έχουν οδηγήσει εκατοντάδες συμπολίτες μας στη δυσχερή θέση να χάνουν την οικία τους και να μην έχουν πού να διαμείνουν. Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αντιλαμβανόμενη την κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η κοινωνία μας, προβαίνει στην παραχώρηση του ακινήτου της στην Ιερά Μητρόπολη Ρόδου ώστε να φιλοξενηθούν σε αυτό άποροι και αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Στόχος της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι η διαρκής και μόνιμη συμπαράσταση της κοινωνίας, η οποία ενδυναμώνεται άμα τη ενώσει των δυνάμεών της με την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, κυρίως τώρα, στην κρισιμότερη περίοδο που διανύει η χώρα μας. Η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, στον τομέα της λειτουργίας του ξενώνα, μπορεί να συνεργάζεται με άλλους κοινωνικούς φορείς και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και σωματεία».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *